Depremden saatler önce yaşanan sevinç, yerini acıya bıraktı! İşte Hatay Stadı'nın son hali

Türkiye'yi yasa boğan depremden saatler ilkin yıkıntı altında yaşamını kaybeden Atsu'nun golüyle büyük sevincin yaşandığı Yeni Hatay Stadı'nın son hali yürek parçaladı. Hüznün hakim olduğu stada zelzele felaketinin peşinden ilk kez gelen Hatayspor Başkanvekili Aydın Teksöz, yengi gecesini ve depremde yaşadıklarını söyledi. Teksöz yapmış olduğu açıklamada, "Umutlandık şundan dolayı hem Atsu'yu, hem

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden saatler ilkin Hatayspor, yıkıntı altında kalmış olarak yaşamını kaybeden Christian Atsu'nun golüyle Kasımpaşa'yı yenmişti. Gol sonrası Yeni Hatay Stadı'nda yaşanmış olan büyük luk, depremden sonrasında yerini acıya bıraktı.

"UMUTLARIMIZ YARIM KALDI"

Atakaş Hatayspor Kulüp Başkanvekili Aydın Teksöz, zelzele gününden itibaren sessizliğe bürünen Yeni Hatay Stadı'nda yaşamış olduğu acı süreci söyledi. Statta 5 Şubat'ta yaşanmış olan luğu unutamadığını belirten Teksöz, "Maçın son dakikasında atılan golle galip gelmek ve Atsu'nun bu gol sonrası aramızda kalacağını düşünmek oldukça mutlu etmişti. O gün stadı dolduran binlerce taraftarımızın sevincini ekranlarda tam yaşayamadınız fakat biz burada o kadar güzel yaşadık ki soyunma odasına kadar devam etti. Umutlandık şundan dolayı hem Atsu'yu, hem de maçı kazanmıştık. Umutlarımız yarım kaldı.

"ORTALIK KARANLIK VE DARMADAĞINDI"

Volkan hocamız, depremden sonrasında tesise geldi. Ortalık karanlık ve darmadağındı. Arkadaşlarımıza ulaşıp tesislerde toplamaya çalıştık. Futbolcularımızın bazıları enkazdan kendi imkanlarıyla çıkıp kimi şortuyla kimi çıplak ayakla yürüyerek geldi. Herkese ulaştık fakat Taner Savut hocamıza ve Atsu'ya ulaşamadık. İkisi aynı sitede yaşıyordu. Onları da birçok kulüp çalışanımızı da kaybettik." ifadelerini kullandı.

"HATAY, HEPİMİZİN ŞAHSİ MESELESİ OLDU"

Galibiyetin ardından teknik direktör Volkan Demirel ve ailesinin uçak saatini beklemek için geç saatlere kadar statta kaldıklarını anlatan Teksöz, 'O gece bazı uçak seferleri İstanbul'da kar yağışı beklentisi nedeniyle iptal oldu. Bu durum Hatay'dan İstanbul'a gidecekler için dram, İstanbul'dan Hatay'a gelecekler için ise şans oldu. Depremden sonra ilk defa stada geldim. Gelmek istemiyordum hiç. Atsu'nun gol attığı noktada sarı bir duba duruyor. Onu görünce içim yandı. Acımız büyük ama umudumuz var. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Hatay benim şahsi meselemdir' sözü benzer biçimde Hatay, hepimizin kişisel meselesi oldu; o şekilde de kalacak' dedi.

Yeni Hatay Stadı'ndan fotoğraflar:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Diego Maradona’nın ölümüne ilişkin çarpıcı bulgular açıklandı! “Biri doğal diğeri zehirli madde…”
Beşiktaş'ta yeni bir Şenol Güneş dönemi başlayabilir! Hasan Arat itiraf etti
Fenerbahçe, Konyaspor Maçı Hazırlıklarına Hızlı Başladı
Sivasspor, Galatasaray Maçı Öncesi Hazırlıklarını Sürdürüyor!
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Jose Mourinho İle Anlaşmaya Vardı: Yeni Sezon Heyecanı Başlıyor!