"Depremin kadın kahramanları" NEVÜ'nün çevrim içi panelinde konuştu

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) tarafınca "Depremin hanım kahramanları" temalı çevrim içi açık oturum düzenlendi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜKÇAM) tarafınca "Depremin hanım kahramanları" temalı çevrim içi açık oturum düzenlendi.

NEVÜ'den meydana getirilen yazılı açıklamaya nazaran, üniversite yöneticileri, akademisyen ve öğrencilerin iştirak ettiği panelin moderatörlüğünü NÜKÇAM Müdürü Gülhan Küçük Öztürk yapmış oldu.

Kahramanmaraş merkezli depremde, Gaziantep İnayet Topçuoğlu Hastanesi'ndeki servislerde yatan evlatları kurtarma çabası güvenlik kameralarına yansıyan hemşire Şeyma Alakuş, depremde yaşadıklarını söyledi.

Sarsıntı esnasında vazife bilinciyle çocuk hastalara desteğe koştuğunu belirten Alakuş, şu şekilde konuştu:

"Servisimde yatan evlatları tanıyordum, devamlı denetim ettiğim hastalardı. Onların yanına koştum. Ayaklarımın altından yer kayıyordu ve hala kulağımdan gitmeyen bir gürültü vardı. Birini kucağıma aldım, diğerlerinin yanında anneleri vardı ve odaları tahliye ettim. Dışarı çıktık ve sarsıntı durdu. Çocuklar ilkin Allah'a, sonrasında bizlere emanetler. Görevimi yerine getirmeye çalıştım. Hastalarıma bir şey olsaydı vicdan azabından yaşayamazdım. İnsanlara insanlığı gösterebildiysem ne mutlu bana. Allah bir daha bu şekilde bir acı yaşatmasın."

???????Depremlerin ardından etkilenen illere giderek, afetzedelerin hayata tutunmaları için çaba harcayan kadın gönüllülerden Serap Özbey ile Figen İnci de şahit oldukları hadiseleri ve gerçekleştirdikleri çalışmaları panele katılanlarla paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Unutulmaz Eser 'Kürk Mantolu Madonna' Dizi Olarak Geliyor!
Kaçak Hayvan Kaçamağı: Güney Afrika'da Tutuklanan Şüphelinin Şaşırtıcı İntiharı
"34 Bin insan için geç kaldınız"
İsrail, Gazze'ye İnsani Yardımların Girişini Artırmak İçin Erez Sınır Kapısı'nı Açtı
Fenomen diziye final kararı!