Depremzede Annenin Sözleri Yürekleri Dağlamaya yetti!

Kahramanmaraş'ta geçen yıl 6 Şubat'ta meydana gelen depremde yakınlarını kaybeden Ayşe Aykır; yakınlarını mezarları başında andı. Aykır, "Çocuklarımı depremin 3'üncü gününde bulduk. Binaları yandı. Cenazeleri bulduğumuza şükrettik. Mezarları burada, çok şükür"!

 

Kahramanmaraş'lı Ayşe Aykır, geçen yıl 6 Şubat'ta Düzce'nin Karamanlı ilçesindeki evinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Depremde Aykır'ın evi hafif hasar görürken, oğlu Fatih (43), damadı Ayşegül (38) ile torunları Fatmagül (15) ve Mehmet Raşit Aykır'ın (14) yaşadığı bina da yıkıldı.

Evin altında soba bulunan bina, yıkıldıktan kısa süre sonra alev aldı. 4 kişilik ailenin cansız bedenleri 3 gün sonra bulundu. Aykır'ın ailesi Kapıçam Şehir Mezarlığı'na defnedildi.

 

" BULDUĞUMUZ İÇİN ŞÜKÜR EDİYORUZ"

Ayşe Aykır, depremin yıl dönümünde oğlu, damadı ve 2 torununu mezarlarında andı. Aykır, yaşadığı süreci şöyle anlattı: "Depremde oğlumu, damadımı ve 2 torunumu kaybettim. Karamanlı ilçesindeki evimizde deprem oldu. Evimiz hafif hasar gördü, o yüzden dışarı çıktık. Çocuklarımı depremin üçüncü gününde bulduk. Binaları yandı. Cesetleri bulduğumuz için minnettardık. Mezarları burada çok şükür!

KEDİ İSE MEZARDAN GİTMİYOR!

Kedinin her zaman yakınlarının mezarının başında beklediğini söyleyen Aykır, "En son geldiğimde kedi burada oturuyordu. Diğer oğlumdan kediyi beslemesini istedim. Kedi burada duruyor. En son oğlumun mezarına gelmiştim. Kızımın sarı bir kedisi vardı. Kızlarım onları bırakmazdı. Daha sonra kedi ortadan kayboldu. "Bu kedi burayı terk etmeyecek" dedi..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Naci Görür'den deprem uyarısı geldi: Afet boyunda zarar verebilir!
Mudanya'da taksiciye bıçaklı saldırı: 20 bıçak darbesi!
Özel Güvenlik 109. Temel Eğitim ve 85. Yenileme Eğitimi Sınavı tarihi: ÖGS ne zaman?
Reddedilen vize ücretinizi geri almanızın yöntemi
B sınıfı ehliyeti olanlara İŞKUR’dan 25 Bin TL maaş müjdesi