Depremzede kadın ve gençlerin istihdama katılmaları için sosyal girişimcilik seferberliği

Depremden zarar gören 11 ilde toplumsal girişimcilik seferberliği başlıyor.

Depremden zarar gören 11 ilde toplumsal girişimcilik seferberliği başlıyor. Çadır ve konteynerlerde kalan hanım ve gençlerin istihdama katılmaları için Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO)çerçevesinde çağrıya çıkıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısının peşinden yapmış olduğu Millete Sesleniş konuşmasında, "Kalkınma Ajanslarımızın tüm kaynaklarını afet bölgesi şehirlerine aktararak projelerin finansmanındaki devlet katkısını en üst seviyeye çıkartıyoruz" ifadesini kullandı.

Bu açıklamanın peşinden Avrupa Birliği tarafınca finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası koordinasyonuyla yürütülen SEECO Projesinde "Sosyal Satın Almayı Desteleme Çağrısı'na çıkıldı. Çağrı; Çukurova Kalkınma Ajansı, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı, İpekyolu Kalkınma Ajansı, Dicle Kalkınma Ajansı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın vazife bölgesinde bulunan 11 ili kapsıyor.

Bu davet ile Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Mersin, Gaziantep, Adıyaman, Kilis ve Mardin'de 57 geçim deposu tesisi kurulacak. Kalkınma Ajansları ve mahalli yönetimlerin iş birliği ile konteynerlerden dönüştürülecek tesislerde öncelikli olarak hanımlar ve gençlerin girişimcilik ekosistemine adım atmaları sağlanacak. Yaklaşık 500 girişimciye makine ve ekipman alımı için 5, 10 ve 15 milyon avro bağışlama verilecek.

Çağrı çerçevesinde Türkiye'de tekstil, imalat, besin, endüstri ve hizmet sektörlerinde etkenlik gösteren büyük firmalar ile "sosyal satın alma" protokolleri imzalanacak. Bu çerçevede firmalar depremzede girişimcilere alım garantisi verecek. Çiçeği burnunda girişimciler, büyük firmaların talep ettikleri standartlardaki ürünleri üretecek. Büyük firmalar ek olarak, ürünlerin daha geniş pazarlara ulaşmasına da destek olacak. Girişimcilerin kuracağı tesislerin sürdürülebilirliği de mahalli yönetimler ve Kalkınma Ajansları sağlayacak.

Böylece bu davet ile zelzele sonrası zor günler geçiren afetzedelerin istihdama katılmaları sağlanacak. Bölgenin sosyo ekonomik kalkınmasına destek verilecek. Çadır ve konteyner kentlerde kalan hanım ve gençlerin psiko-sosyal açıdan iyileşmelerine destek olunacak. - ANKARA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Mehmet Şimşek: "Enflasyon hedefine ulaşabileceğimize inanıyorum"
Gıda Fiyatlarında Karşıtlık: Küresel Düşüş, Türkiye'de Büyük Artış
Türkiye'nin Kredi Notu Yükseldi: Bakan Şimşek Reformların Etkisini Değerlendirdi
Trafik Cezalarında Artış: 2024'ün İlk Çeyreğinde Rekor Ceza Kesildi
Türkiye'nin Balıkçılık Sektöründe Büyük Başarı: 1 Milyon Ton Üretim ve Uluslararası İşbirlikleri