Depremzededen Kurum'a tepki geldi: 'Verilen sözler tutulmadı, hakkımızı helal etmiyoruz'"

CHP'li Asu Kaya'nın ziyaret ettiği Osmaniye'deki konteyner kentteki depremzedeler, dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı ve AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'a tepki gösterdi.

CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Kâtip Üyesi Asu Kaya, ziyaret ettiği Osmaniye'deki konteyner kentte yaşayan depremzedeler, dönemin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'a, "Verilen sözler tutulmadı. Hakkımızı helal etmiyoruz" şeklinde tepki gösterdi.

CHP Osmaniye Milletvekili ve TBMM Kâtip Üyesi Asu Kaya, Osmaniye'deki konteyner kentteki depremzedeleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Kaya, depremin ikinci yılının içinde olunduğunu ve bu süre zarfında dönemin bakanı Murat Kurum'un kenti yalnızca bir kez, sınırlı bir süre için ziyaret ettiğini de hatırlattı.

"HAKKIMI HELAL ETMİYORUM"

Konteyner kentte kalan depremzede kadın, "Verilen sözlerin hiçbiri tutulmuyor, erzak yardımı da kesildi, ileriye dair umutla bakamıyorum, hakkımı helal etmiyorum" diye konuştu. Başka bir depremzede kadın ise "Seçimden sonra biz bugünlerimizi de çok arayacağız," sözlerini söyledi.

Konteyner kentte yaşayan bir depremzede de şu ifadeleri kullandı: "Hiçbir yardım görmedim. 17 Şubat’ta dönemin bakanının geldiğini de görmedim. Konteynerden çıkabilme umudumuz da yok, biz kiracıydık, kiracılara da herhangi bir hak da yok, hak sahibi de olamıyoruz, rezil de olsak konteyner kentte yaşamaya devam etmek zorundayız, buraya mahkumuz."

"OSMANİYE SİZE OY VERDİ DE NE OLDU"

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP’li Kaya, "Depremin üzerinden bir yıl geçti, ikinci yılın içindeyiz. Depremde verilen vaatlerin hiçbirisi tutulmadı. Bir yılın içinde depremzedeler eşyalı olarak teslim edilecek deprem konutlarında oturacak denildi. Çekiliş yapıldı, çok sınırlı sayıda insanın taşındığını duyuyoruz ama konteyner kent hala dolu. Deprem konutları yapılmış olsaydı, deprem bölgesinin sorunları çözülmüş olsaydı bu konteyner kentin artık boşalmış ve deprem konutlarına taşınmış olması gerekirdi. Ama Osmaniye’de konteyner kent ağzına kadar dolu. Deprem bölgesine ne yaptınız? Hatay’ı unuttunuz, Hatay’ı tehdit ettiniz, Osmaniye oy verdi de ne oldu, Osmaniye hiçbirini göremedi," sözlerini söyledi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Özhaseki: Hatay'daki Deprem Sonrası İnşaat Çalışmaları ve Kentsel Dönüşüm Hakkında Açıklamalar
Fahri Trafik Müfettişliği Yönetmeliğinde Değişiklik: Yeni Kurallar ve Şartlar
Antalya ve Çanakkale'de Organize Suç Örgütü Operasyonu: 9 Şüpheli Gözaltında
İstanbul Havalimanı'nda Kargo Uçağı Acil İniş Yaptı: Facia Önlenerek Uçak Kurtarıldı
Takipçi Kazanmak Adına İnsanların Canına Kastetti!