Depresyondan kurtulamayanlar için uzmanlardan kolay çözüm! Sadece yarım saat bunu yapmak yeterli

Almanya'da yapılan bir araştırma, günlük 30 dakika sosyal medya kullanımını azaltmanın, depresyon etkisi altındaki bireylerin zihin sağlığı ve iş tatminini önemli ölçüde artırdığını ortaya koydu.

Almanya'da gerçekleştirilen bir araştırma, depresyon etkisi altındaki bireyler için umut verici bir tavsiyede bulundu. Ruhr Üniversitesi ve Almanya Zihin Sağlığı Merkezi tarafından yürütülen çalışma, sosyal medya kullanımını günlük 30 dakika azaltmanın zihin sağlığı ve iş tatmini üzerinde önemli bir olumlu etkisi olduğunu ortaya koydu.

SOSYAL MEDYANIN İKİ YÜZLÜ ETKİSİ

Sosyal medyanın insanlar üzerindeki etkisi karmaşık bir yapıya sahip. Kişiler, bu platformları hem olumlu hem de olumsuz şekillerde kullanabiliyor. Araştırmacılara göre, sosyal medyanın kişisel gelişime olan etkisi bireyin tercihlerine bağlı. Ancak, bu etkinin olumsuz olduğunu düşünenler için bir çözüm yolu öne çıkıyor: Günlük sosyal medya kullanımını azaltmak.

BİREYLERİN GÖZLEM YÖNTEMİ: AZALT, GÖZLEMLE, GELİŞ!

Sosyal medyanın etkisini anlamak ve negatif etkilerini azaltmak için bireylerin uygulayabileceği bir yöntem var. Bir süre boyunca sosyal medya kullanımını azaltmak ve bu sırada kendi duygusal durumlarını gözlemlemek, bireylere olumlu bir etki sağlayabilir. Eğer azaltma süreci ruhsal sağlığa katkıda bulunuyorsa, sosyal medya kullanımını sınırlamak bireyin daha neşeli hissetmesine yardımcı olabilir.

ALMAN ARAŞTIRMASI: AZALTMAK İYİLEŞTİREBİLİR!

"Behaviour and Information Technology" adlı dergide yayımlanan araştırmada, 166 çalışan katılımcı iki gruba ayrıldı. Birinci grup günlük sosyal medya alışkanlıklarına devam ederken, ikinci grup 1 hafta süresince günlük sosyal medya kullanımını 30 dakika azalttı. Araştırma sonucunda, azaltma yapan gruptaki katılımcıların iş memnuniyetinde artış, işten kovulma korkusunda azalma ve zihinsel olarak daha iyi hissetme eğiliminde olduğu belirlendi.

UZMAN YORUMU: BEYİN DİKKAT DAĞILMALARIYLA MÜCADELE EDİYOR

Araştırmanın yazarlarından Ruhr Üniversitesi'nden Doçent Dr. Julia Brailovskaia, "Beynimiz, özellikle elimizdeki işten başka bir yere dikkatimizi çeken devamlı dikkat dağılmalarıyla başa çıkmak için mücadele veriyor. Sosyal medyalarını kontrol etmek için işlerini devamlı yarıda bırakan kişiler daha çok zorlanıyor" şeklinde açıklamada bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Organ Nakli Kişilik Değişikliklerine Yol Açabilir
Sağlıklı ve Lezzetli Bir Birliktelik: Kemik Sulu Yeşil Mercimek Çorbası!
Siz De Sürekli "Her Yerim Ağrıyor, Kolum Kalkmıyor" Diyenlerden Misiniz? Çareniz Bu Haberde!
Yaz aylarında cildinizi korumayı unutmayın
Selülit görünümünü azaltma yolları nelerdir?