Derbi Heyecanı Başlıyor: Kadıköy’de Fenerbahçe - Galatasaray Kapışması!

Fenerbahçe ile Galatasaray, Türk futbolunun en büyük rekabetlerinden birini bu akşam Kadıköy'de sahneye taşıyacak. 401. randevularına çıkacak iki takımın mücadelesi saat 20.00'de başlayacak.

Türk futbolunun en büyük rekabetlerinden biri bu akşam Kadıköy'de sahne alacak. Fenerbahçe ile Galatasaray, Atilla Karaoğlan'ın düdük çalacağı mücadelede, Süper Lig’deki 401. randevularına çıkacak. Mücadele saat 20.00'de başlayacak ve iki ezeli rakip, galibiyet için tüm güçleriyle sahada olacak.

TARİHİ REKABET

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki ezeli rekabet, 1909 yılından bu yana süregeliyor. İki takım, bugüne kadar 400 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 149’unu Fenerbahçe kazanırken, Galatasaray 128 galibiyet elde etti. 123 maç ise berabere sonuçlandı. Bu rekabetin gol istatistiklerinde de Fenerbahçe'nin üstünlüğü dikkat çekiyor. Sarı-lacivertliler 541 gol atarken, Galatasaray 497 golle karşılık verdi.

LİGDEKİ DURUM

Süper Lig'de oynanan 134 maçta Fenerbahçe'nin üstünlüğü sürüyor. Sarı-lacivertliler bu karşılaşmaların 53’ünden galibiyetle ayrıldı, Galatasaray ise 37 kez kazanmayı başardı. 44 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Ligde Fenerbahçe 163 gol atarken, Galatasaray 130 gol kaydetti.

Bu akşamki derbi, iki devin tarihindeki en yeni sayfa olacak. Hem tribünlerde hem ekran başında milyonlarca futbolseverin gözü Kadıköy'de olacak. Fenerbahçe mi yoksa Galatasaray mı bu önemli mücadeleden galip çıkacak, futbol dünyası merakla bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.