Dereköy Sınır Kapısı'nda HGS etiketi satışına başlandı

Yabancı plakalı araç sürücülerinin otoyolları kullanırken mağduriyet yaşamaması için Dereköy Sınır Kapısı'nda HGS etiketi satışına başlandı.

PTT Kırklareli Başmüdürlüğünce, yabancı plakalı araç sürücülerinin otoyolları kullanırken mağduriyet yaşamaması için Dereköy Sınır Kapısı'nda Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) etiketi satışına başlandı.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, makamında düzenlediği basın toplantısında, gelen talepler doğrultusunda PTT tarafından sınır kapısında HGS etiketi satışı yapıldığını söyledi.

Türkiye'ye giriş yapan yabancı plakalı araçların artık otoyolları HGS ile rahatlıkla kullanabileceklerini anlatan Bilgin, "Sınır kapımızda HGS kartlarının satışı yapılmıyordu. Oradaki yaptığımız tespitlerde ve bize bildirimlerde bu konuda çok ciddi talepler geldi. Biz de bu nedenle PTT şubesinin sınır kapısında HGS etiketi satmasını sağladık." dedi.

Önceden HGS etiketi alamayan sürücülerin otoyolları kullanırken cezai işlemle karşılaştıklarını ve bu nedenle sınır kapısında yoğunluk yaşandığını dile getiren Bilgin, HGS ile sınır kapısındaki yoğunluğun da önleneceğini kaydetti.

Bilgin, yabancı plakalı araçların da sisteme entegre edileceğini belirterek, "Artık sınır kapısındaki PTT'de HGS kartı alınabilecek. Bu basit gibi görünüyor ama aslında çok önemli bir hizmet." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Gündem Haberleri

Pazarcık'ın yeni belediye başkanı anlattı: Son mesai saatinde 4.5 milyonluk fatura kesildi
Borç 20 milyar TL
Belediye kasası TÜGVA’ya açılmış: Vakıflara rant sağlanmış
Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden müjde! 1 Mayıs itibariyle 1 TL'ye düşürülüyor
Van'da kayyumların geçmiş harcamaları ortaya çıktı