Derse hücum marşıyla giriyorlar

Samsun'un Ladik içesinde bulunan Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesi'nde 2 yıldır teneffüse çıkış ve derse giriş zili olarak iki Mehter marşı ile Ölürüm Türkiyem şarkısı çalıyor. Öğrenciler, Mehter Marşı'nın kendilerinin...

Samsun'un Ladik içesinde bulunan Şehit Ersan Sancı Anadolu Lisesi'nde 2 yıldır teneffüse çıkış ve derse giriş zili olarak iki Mehter marşı ile Ölürüm Türkiyem şarkısı çalıyor. Öğrenciler, Mehter Marşı'nın kendilerinin motive ettiğini söylüyor.

Okul Müdürü Behzat Dikmen, öğrencilerde milli tarih şuuru oluşturmak istediklerini belirterek "Birçok okulda çeşitli müzikler çalınıyor. Biz farklı olalım. Bu müzik ile öğrencilerimize milli bilinç oluşturalım istedik. Hayatın her döneminde özellikle Türkiye'nin ateş çemberi ile çevrildiği bir dönemde çocuklarımızın vatan sevgisi ile dolu olmalarını istedik. Okulumun adı teröre karşı mücadele sırasında vatanı için can veren bir şehidimizin ismini taşıyor. Adını layıkıyla burada yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.


11'inci sınıf öğrencisi Enes Batur (17), "Ben uygulamadan memnunum. Yabancı şarkılar çalacağına vatanımın, atalarımın ses melodilerini duymak beni sevindiriyor. Derslere girerken daha iyi hissediyoruz kendimizi. Bazen heyecanlanıyoruz teneffüslerde mehteran gibi yürüyoruz" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

YDUS tercih neticeleri açıklandı (2023 ÖSYM YDUS/2 tercih neticeleri sorgulama ekranı)
Çağdan kopmayacağız
LGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MEB LGS sınav yerleri için tarih belli oldu
YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? Gözler ÖSYM'ye çevrildi (2024 AYT, TYT, YDT sınav yerleri)
KPSS A grubu ve B grubu nedir? KPSS A ve B meslek grupları nelerdir?