Dersim önergesi AKP oylarıyla reddedildi

HDP Grup Başkanvekilleri Çağlar Demirel ve İdris Baluken, 1937-38 yıllarında gerçekleştirilem Dersim Katliamı ile yüzleşilmesi ve bu katliamın tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması amacıyla Meclis Araştırma önergesi verdi.Halkların...

HDP Grup Başkanvekilleri Çağlar Demirel ve İdris Baluken, 1937-38 yıllarında gerçekleştirilem Dersim Katliamı ile yüzleşilmesi ve bu katliamın tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması amacıyla Meclis Araştırma önergesi verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Çağlar Demirel ve İdris Baluken, 1937-38 yıllarında gerçekleştirilen Dersim Katliamı ile yüzleşilmesi ve bu katliamın tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması amacıyla Meclis Araştırma önergesi verdi.

Önergenin gerekçesinde; “Dersim 1938 yılında yaşanan katliama giden sürecin politik arka planın ortaya konulması söz konusu katliamın aydınlatılması açısından bir gündem işletmeyi zorunlu kılmaktadır. Çünkü Dersim katliamının arka planı, tüm bir cumhuriyet tarihinde Kürtlere ve diğer etnik-dinsel farklılıklara uygulanan yaklaşım için bir başlangıç aşaması olarak görülür'' denildi.

REDDEDİLDİ

HDP Grup Başkanvekilleri Çağlar Demirel ve İdris Baluken tarafından verilen araştırma önergesi, AKP ve MHP'nin oyları ile reddedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail devleti sorumsuz delilerin rehinesi haline geldi"
"Taksim miting yeri değil"
Özel ve Erdoğan o tarihte görüşecek!
“2024’de madenciliğe 106 milyar lira kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”
“Meral Hanım’a bir kez daha sağlık ve mutluluklar diliyorum”