Dervişoğlu: 'Türkiye'yi Koruma Günü! Herkesin Maskesini İndireceğiz!

İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin teröristbaşı Abdullah Öcalan ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin teröristbaşı Abdullah Öcalan ile ilgili sözlerine yanıt verdi. Bahçeli'nin "Umut Hakkı" ifadesiyle gündeme getirdiği konunun siyasette yarattığı yankılar dikkat çekti.

DERVİŞOĞLU'NDAN AĞIR ELEŞTİRİLER

Dervişoğlu, yaptığı paylaşımda, "Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ama ve ama Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir" diyerek Bahçeli'yi hedef aldı. Dervişoğlu, iktidarı "ahlak ve vicdanını yitirmiş" olarak nitelendirirken, muhalefetin etkisiz hale geldiğini savundu. "Vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir" ifadelerini kullandı.

TÜRK MİLLETİNE VURGULADI

Mesajında Türk milletinin, vatanı ve bayrağını korumanın önemine değinen Dervişoğlu, "Gün; Türkiye Cumhuriyetini, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür. Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir! Yarını bekleyin! Herkesin maskesini indireceğiz!" sözleriyle kararlılığını ifade etti.

BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARI

Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde teröristbaşı Abdullah Öcalan ile ilgili olarak "Şayet teröristbaşının tecriti kaldırılırsa, gelsin dem parti grup toplantısında konuşsun, terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini ilan etsin" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bahçeli’nin bu sözleri, siyasi arenada tartışmalara yol açmış ve farklı tepkilere neden olmuştu.

UMUT HAKKI NEDİR?

Umut Hakkı, hapis cezasına mahkum edilenlerin, kanunla belirlenen sürelerde iyi halden dolayı koşullu salıverilmesinin mümkün olup olmadığının değerlendirilmesini kapsamaktadır. Bu kavram, ceza infaz sistemindeki düzenlemelerin tartışılması açısından önemli bir yer tutmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.