Dervişoğlu'ndan Bahçeli'ye İdam İpi Göndermesi: Siyasi Gerilim Tırmanıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelmesine sert tepki gösterdi.

DERVIŞOĞLU'NDAN BAHÇELI'YE SERT TEPKI: "İHANETE EL UZATMAK DÜŞÜKLÜĞÜNE KATLANAMAYIZ"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelmesine sert tepki gösterdi. Dervişoğlu, "İhanet çemberi o kadar genişlemiş ki, son bir organize hamle ile tamamen nefessiz bırakılabileceğimiz bir süreç içine girmiş bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik eleştirilerini dile getiren Dervişoğlu, "Tayyip Erdoğan'ı bir kez daha cumhurbaşkanı adaylığı yapmak uğruna ihanete el uzatmak düşüklüğüne asla katlanamayız" ifadesini kullandı. İktidarın sorumluluklarını yerine getirdiğini vurgulayan Dervişoğlu, "İktidar, halkın can, mal ve namusunu koruma görevini sürdürmektedir. Saray'daki zat, bebek katilinin itibarını Türk milletinin şan ve şerefine tercihleri ​​açıkça gösterilmiştir" dedi.

Dervişoğlu, iktidarı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meşruiyetini yitirdiğini belirterek, "Bu iktidar ve başındaki zat, devletimizin temel değerleri ve ilkelerne sadık kalmaktadır. Mevcut yönetim gayrimeşru bir yapı haline gelmiştir" ifadesini kullandı.

"BAHÇELI'YE KARŞI SAVUNMA YAPMAK RÜYAMDA BILE GÖRMEYECEĞIM BIR ŞEYDI"

Devlet Bahçeli'nin geçmişte Erdoğan'a ip atladığını hatırlatan Dervişoğlu, "Bahçeli, 'Ben asamadım, sen gibi' dedi. Madem ki bugünleri milat olarak kabul ediyorlar, o zaman bunun da bir hatırası olsun. Bu büyük milletin anılarını, otonomi yok ettiniz. Al bu ipi, başının üst köşesine as" dedi. Bahçeli'nin elindeki idam ipini yere fırlattığı anlar toplantıya damgasını vurdu.

CHP'YE SERT ELEŞTIRILER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'e de yüklenen Dervişoğlu, CHP'nin iktidarın duruşunu eleştirerek, "Günlerdir, haftalardır bakışta bakarak islık çalan bir genel yıldız, bugün bölücübaşına imtiyaz yarışında olduğunu gösteriyor. Bu, nalet okunacak bir hırsıdır" dedi . Devlet Bahçeli'ye verdiği yanıtın "el yükselmesi" olarak nitelendirilmesine ise sert tepki gösterildi: "Türkiye bir kumar masasında değil!"

Son olarak Dervişoğlu, mevcut siyasi haklarının meşruiyetini kaybettiğini belirterek, "Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar, akıl ve izanını kaybetmiş ortağı ve gezmek için icazet bekleyen, sözde ana muhalefet artık bizler için yok hükmündedir" diyerek tamamladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.