Dervişoğlu'ndan yeni anayasa çıkışı: 'Amaç Erdoğan'a ömür boyu tek adamlık sağlamak'

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, grup toplantısında yeni anayasa tartışmalarına değinerek, iktidarın amacının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a "ömür boyu tek adamlık" sağlamak olduğunu söyledi.

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, iktidarın yeni anayasa yapma isteğini eleştirdi. Dervişoğlu, bu durumun esas amacının Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a "ömür boyu tek adamlık sağlamak" olduğunu belirtti. Türkiye’ye yeni bir iktidar gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu, MHP-DEM Parti temasını ise "toplumun farklı kesimlerini kendi siyasi emellerine alet etme çabası" olarak tanımladı.

Dervişoğlu, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili açıklamalarını hatırlatarak, "Sizin devlet zannettiğinizle bizimkisi aynı değildir. Sizin millet addettiğinizle bizimkisi aynı değildir" dedi. Ayrıca, devletin emirlerinin saraydaki kişiden geldiğini ifade ederek, Türk devletinin esas değerlerinin net olduğunu kaydetti.

Dervişoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis Genel Kurulu'ndaki DEM Parti ile el sıkışmasını, "toplumun farklı kesimlerini kendi siyasi emellerine alet etme çabası" olarak nitelendirerek, 2017’de İYİ Parti’nin kurulmasından sonra oluşan Cumhur İttifakı’nın genişlemesini eleştirdi. "Rafa kaldırılan ihanet sürecinin yürürlüğe konulmasıdır" diyen Dervişoğlu, "Milletçe biz bu filmi seyrettik. Senaryo, yönetmen, yapımcı hepsi aynı; sadece oyunculara yenileri eklenmiş bir devam filmi" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.