Derya Yanık: Kadına şiddetteki artış tolere edilebilir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık skandallarına bir yenisini ekledi. Bakan Yanık, kadınların yüzde 47'sinin "Salgın döneminde maruz kaldığım şiddet arttı" demesi için "Tolere edilebilir (hoş görülebilir) bir artış" ifadesini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık skandal sözlerine ve eylemlerine devam ediyor. Fethullahçıları savunan tweetleri ortaya çıkan Bakan Yanık, göreve gelişinin hemen sonrasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koruma altındaki bir çocuğu kameralar karşısına geçirerek şov yapmıştı. Koruma altındaki çocuğu ifşa eden Bakan Yanık, çocuğa Ramazan dolayısıyla şeker veremediğini de söylemişti. Eski tweetleri de ortaya çıkan bakan kısa sürede sosyal medya hesabını kapatmıştı.

"Kadına şiddetteki artış tolere edilebilir"

Yanık, bu kez de kadına şiddetle ilgili skandal bir açılamaya imza attı. BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; TBMM'de yapılan kadına yönelik şiddetin sebeplerinin belirlenmesine ilişkin araştırma komisyonunun toplantısına katıldı. Bakan Yanık, koronavirüs salgını sürecinde kadına şiddet olaylarının artmasına ilişkin "Tolere edilebilir düzeyde bir artış" ifadelerini kullandı. Tolere etmek, hoş görmek anlamına geliyor.

Kadınların yüzde 47'si salgın döneminde şiddetin arttığını söyledi

TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu’nun önceki gün gerçekleşen toplantısında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın sunumu Türkiye’nin kadına yönelik şiddetle mücadeledeki kırık karnesini orta koydu. Sunuma göre, “Maruz kaldığınız şiddet salgın döneminde arttı mı?” sorusuna kadınların yüzde 32’si, “Evet”, yüzde 15’i ise “Kısmen evet” yanıtını verdi. Yani her iki kadından birinin maruz kaldığı şiddet koronavirüs salgını döneminde arttı. Ancak bu oran Bakan Yanık'a göre 'hoş görülebilir' bir artış.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
Özel'den Tokat'taki patlama ile ilgili açıklama
Özgür Özel'den Tokat'taki patlamaya ilişkin açıklama geldi!
Ünlü peynir markasında bakteri tespiti, tüketicileri alarma geçirdi! Ürünler raflardan toplanıyor!
Michael Schumacher'in Tedavi Masrafları İçin Satışlar: Formula 1 Efsanesinin Zorlu Mücadelesi