Destici'ye FETÖ tehdidi mi?

ABC/ÖZELGünlerdir referendum kararı vermesi beklenen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin ''evet’ çıkışı kafaları karıştırdı. Parti organlarından Destici’ye tepkiler gelirken, keskin dönüşün sebebinin...

ABC/ÖZEL

Günlerdir referendum kararı vermesi beklenen Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin ''evet’ çıkışı kafaları karıştırdı. Parti organlarından Destici’ye tepkiler gelirken, keskin dönüşün sebebinin 'FETÖ' tehdidi olduğu öne sürüldü.

Ankara kulislerinde Destici’nin beş günde yaşadığı keskin dönüşün sebebi olarak FETÖ operasyonuna dahil edilme korkusu gösteriliyor...

İKİ GÜNDE NE DEĞİŞTİ?

Mustafa Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Saray’da 90 dakikalık bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmenin ardından önce “Ne ''evet’ ne ''hayır’ açıklaması'' yapmış, bu açıklamadan iki gün sonra yani  bugün yaptığı açıklamada da "Devletin ve milletin bekası, istikbali ve istiklali söz konusu olduğunu gördüğünde Büyük Birlik Partisi ve onun idealist kadroları, hiçbir siyasi ikbal düşünmeden devletin ve milletin yanında durur. Bunun için 'evet' demeye karar vermiş bulunuyoruz" demişti.

YAZICIOĞLU'NUN MEMLEKETİ HAYIR DEDİ

Destici’nin bu çıkışı parti kamuoyunda ve parti içerinde tepkilere neden oldu. Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun memleketi Sivas’tan referandumda “evet'' diyeceklerini açıklayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye sert tepki gelirken, BBP’nin Sivas İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “BBP Genel Başkanı Destici'yi kaybettik hükümsüzdür'' ifadeleri yer aldı.

REJİM DEĞİŞİKLİĞİ!

Geçen hafta BBP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Hakkı Öznur, “Bu sistemle tek parti, ''tek adam’ sistemi inşa ediliyor. Dayatılan bu rejim değişikliğini kabul etmiyoruz'' demişti.

Geçen ay ise BBP İstanbul İl Başkanı ve MKYK üyesi Mustafa Mican da katıldığı bir televizyon programında 18 maddelik Anayasa değişikliğini eleştirmiş, partili Cumhurbaşkanlığı olmasına, “Burada bir arıza görüyoruz biz'' demişti. MKYK üyesi Mican’ın sözleri de “BBP referandumda Hayır diyecek'' yorumlarına neden olmuştu.

Geçen Şubat ayında BBP eski Adana Milletvekili, Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ve Muhsin Yazıcıoğlu Düşünce ve Stratejik Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Orhan Kavuncu da referandumda “Hayır'' diyeceğini açıklamıştı. Alperenlerin ünlü ismi Kavuncu, “Israrla söylüyoruz bizim burada derdimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yetkilere sahip olup – olmaması değildir. Dediğim gibi bu yetkilere Türkiye’de belki de en güzel kullanacak insan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ama bu yetkilerin bir kişiye verilmesi, bütün sıkıntımız bu…'' demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor