Dev Otomotiv Markası Türkiye'ye Yatırım Yapıyor: Fabrikanın Kurulacağı Kent Belli Oldu

Çin merkezli otomotiv devi BYD, Türkiye'ye büyük bir yatırımla geliyor. Yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırım yapılması planlanan anlaşmanın pazartesi günü resmi olarak açıklanması bekleniyor. BYD'nin Türkiye'de kuracağı fabrikanın da hangi şehirde olacağı artık netleşti.

BYD, TÜRKIYE'DE MANISA'DA 1 MILYAR DOLARLIK FABRIKA KURUYOR

Çin merkezli elektrikli otomobil devi BYD'in Türkiye'de bir fabrika kuracağı haberleri gündeme bomba gibi düştü. BYD'nin Türkiye'ye yapacağı 1 milyar dolarlık yatırımın pazartesi günü düzenlenecek törenle resmi olarak duyurulması bekleniyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, mayıs ayında yaptığı açıklamada Çinli yatırımcılarla görüşmeler yapıldığını belirtmişti. BYD ve Chery gibi şirketlerin Türkiye'de yatırım yapma konusunda sonuç odaklı görüşmeler gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

BYD'nin Avrupa'daki ilk fabrikasının Macaristan'da kurulacağı bilgisi daha önce duyurulmuştu. Şimdi ise şirketin ikinci fabrikasının Türkiye'de, Manisa'da inşa edileceği kesinleşti.

Yetkililerin verdiği bilgilere göre, Manisa otomotiv sektörünün önemli merkezlerinden biri olarak seçildi ve fabrikanın inşası bu şehirde gerçekleştirilecek.

Sözleşme imza törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması planlanıyor. Bu yatırımın Türkiye ekonomisi ve istihdamı için büyük bir fırsat olduğu belirtilirken, otomotiv sektöründe ülkenin rekabet gücünü artırması bekleniyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.