Dev sigorta şirketi iflasını açıkladı! On binlerce müşteri paralarını geri alamıyor!

Hayat sigortası sektörü sarsıldı: FWU Life Insurance Lux iflas etti. Grünwald’da bulunan finansal holding şirketi FWU AG de 19 Temmuz'da iflas başvurusunda bulunmuştu. Alman ana şirket FWU AG'nin iflas başvurusu sonrası yaşananlar... İşte çarpıcı detaylar!

Lüksemburg merkezli hayat sigortası şirketi FWU Life Insurance Lux iflas ettiğini açıkladı. Ana şirket olan ve merkezi Münih yakınlarındaki Grünwald’da bulunan finansal holding şirketi FWU AG de 19 Temmuz'da iflas başvurusunda bulunmuştu. FWU Life Lux, Temmuz ayının başında yeni iş alımını durdurmuştu, ancak mevcut işlerin şimdilik devam edeceği bildirildi.

Basın açıklamasında CEO Manfred Dirrheimer, "Mevcut durum büyük bir zorluk teşkil ediyor" diyerek, "Büyük yatırımlarımızın değişen ekonomik koşulları ve FWU AG için ortaya çıkan sonuçlar göz önüne alındığında, iflas başvurusunda bulunulması kaçınılmaz oldu" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 300.000 müşterisi bulunan şirketin, aşırı borçlanmasının nedeni olarak verdiği prim tutma garantileri gösterildi. Habere göre, sigortacının bu garantilerle kendisini aşırı zorladığı belirtiliyor. "Süddeutsche Zeitung" iflasın bir sonucu olarak, Lüksemburg sigorta denetleme otoritesinin bir ödeme yasağı getirdiğini ve şu anda hiçbir müşterinin parasını alamadığını yazdı. Almanya'daki binlerce poliçe sahibinin de bu durumdan etkilendiği kaydedildi.

Basın açıklamasına göre, FWU AG yaklaşık 420 kişiyi istihdam ediyor ve dünya çapında on lokasyona sahip. Grubun Avrupa’da yaklaşık 285.000 müşterisi ve toplam 9 milyar Euro'luk primi bulunuyor. Sigortacı, genellikle yüksek maliyetleri nedeniyle tüketici koruma kuruluşlarının karşı çıkmasını tavsiye ettiği birim bağlantılı bağış poliçeleri satıyor. İflas yöneticisi Willrodt, FWU AG’nin ticari faaliyetlerinin devam edeceğini belirterek, "Tüm yeniden yapılanma seçeneklerini inceleyeceğiz. Süreç karmaşık, ancak şirket için uzun vadeli bir çözüm bulmaya çalışıyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.