Dev Şirketler Ard Arda İflas Etti! Binlerce Kişi İşsiz Kaldı!

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz etkisiyle şirketler birer birer iflas bayrağını çekiyor. Tahminlere göre, Japonya'da bu yılın sonunda iflas eden şirketlerin sayısı 10 binin üzerine çıkacak. İşte detaylar...

Teikoku Databank'ın verilerine göre, Haziran ayında Japonya'da iflas eden şirketlerin sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre %3,2 artarak 807'ye yükseldi.

Bu rakam, bir önceki aya kıyasla 782 ve geçen yılın aynı dönemine göre ise 1.016 idi. Şirketler, iflasın temel sebebini "ekonomik durgunluk" olarak gösteriyor; durgunluk nedeniyle iflas eden şirketlerin sayısı 661 olarak açıklandı. Şirketlerin toplam batık borçları ise %12,4 düşüşle 107,9 milyar yen'e gerileyerek geçen yılın aynı dönemine göre azaldı; o dönemde bu rakam 123,3 milyar yen olarak kaydedilmişti.

2024 yılının ilk altı ayında kurumsal iflas vakaları, önceki yılın aynı dönemine göre %22 artarak 4.887'ye yükseldi. Bu, son 10 yılın en yüksek seviyesi olarak kaydedildi. Yüksek maliyetler, iş gücü eksikliği ve Covid-19 önlemlerindeki gevşemeler bu artışta etkili oldu. Küçük ve orta ölçekli işletmeler için iş ortamının zorlu olması bekleniyor ve bu durum, yılın ikinci yarısında da şirket iflaslarının artmasına yol açabilir.

Bu artan iflas vakalarıyla birlikte işsizlik oranlarının hızla yükseldiği görülüyor. Binlerce kişi, iş arayışına zorlanıyor.

Özetle, 2024 yılında Japonya'da şirket iflaslarının 10 bin seviyesini aşması bekleniyor, bu da ekonomik açıdan ciddi bir zorluk olarak değerlendiriliyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.