Dev Şirketler Peş Peşe Çöküyor! İşte İflas Eden Dev Markalar!

Dünya ekonomisi zorlu bir süreçten geçerken, küresel dev şirketler bu yavaşlamadan ciddi şekilde etkileniyor. Pek çok şirket iflas bayrağını çekiyor ya da konkordato ilan ediyor. Hem dünya çapında hem de Türkiye'de iflas eden bazı büyük şirketlere daha yakından göz atalım...

Küresel ekonomi stagflasyonun baskısı altında kıvranırken, köklü şirketler birer birer mali sıkıntılara yenik düşüyor. Dünya genelinde birçok dev firma iflas bayrağını çekti veya konkordato başvurusunda bulundu. İşte son dönemde iflas eden büyük şirketlerden bazıları:

Hollanda'da Kot Devi İflas Etti


Giyim sektörünün tanınmış isimlerinden biri olan kot pantolon markası Score, iflas eden şirketler arasına katıldı. Hollanda genelinde 50'den fazla mağazaya sahip olan marka, iflas sonrası yaklaşık 450 çalışanını işsiz bıraktı. Aynı sahibi olan Chasin markası da iflas ederken, karar Zutphen mahkemesi tarafından açıklandı.

İskeletsan'ın Konkordato Talebi Reddedildi


Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren İskeletsan, borçlarını ödemekte zorlandığı için konkordato başvurusunda bulunmuştu. Ancak Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, şirketin konkordato talebini reddetti ve iflasına karar verdi. Firma, artık adi tasfiye sürecine girdi.

Almanya’da 200 Yıllık Kağıt Fabrikası Çöküşün Eşiğinde


Almanya’nın Hessen eyaletindeki Wetterau bölgesinde yer alan 200 yıllık kağıt fabrikası, iflas başvurusunda bulundu. 1828 yılında kurulan ve geçen yıl Türk şirketi İŞ Holding’e satılan fabrika, yaklaşık 190 çalışanıyla zorlu bir döneme girdi. Fabrika müdürü, iflas kararını tatildeyken öğrenince büyük bir şok yaşadı.

Hintli Eğitim Teknoloji Devi Byju's İflas Yolunda


Dünyanın en büyük eğitim teknolojisi şirketlerinden Byju's, iflas işlemlerine başladı. Şirketin denetçisi BDO Global, talep edilen belgelerin sağlanmaması nedeniyle istifa etti. Byju's, iflas süreci ve ABD merkezli Glas Trust’ın 1 milyar dolarlık talebiyle mücadele ediyor.

ABD'nin Ünlü İndirimli Perakende Zinciri Chapter 11 İflasını Açıkladı


Amerika Birleşik Devletleri’nde popüler bir indirimli ev eşyası zinciri, Chapter 11 iflas başvurusunda bulunacağını ve tüm varlıklarını satmayı planladığını duyurdu. Bed Bath & Beyond ve Tuesday Morning gibi büyük perakende zincirleri de son iki yılda iflas başvurusunda bulunmuş ve sektörden çekilmişti. Party City ve Rite Aid de 2023'te iflas bayrağını çeken diğer perakende devleri arasında yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.