DEVA Partisi'nde şok istifa! Sanem Oktar "Hayalimdeki parti bu değildi" diyerek ayrılığı duyurd

DEVA Partisi'nde bugün şok bir ayrılık yaşandı. Genel Sekreter Sanem Oktar, partisinden istifa ettiğini sosyal medya üzerinden duyurdu. Aralık 2019'da kurulan partinin kurucularından biri olan Oktar, yaptığı açıklamada hayal kırıklığına uğradığını ifade etti.

DEVA Partisi'nin Genel Sekreteri Sanem Oktar, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Aralık 2019'da DEVA Partisi'nin kurucularından biri olan Oktar, bugün yaptığı açıklamada, partisinin özgün yapısının hayalini kurduğu gibi olmadığını belirterek, "Bu dört senenin sonunda şahit olduklarım beni hayal kırıklığına uğrattı. Hayalimdeki DEVA Partisi bu değildi." ifadelerini kullandı.

SÖZLEŞME KARŞILIKLI ANLAŞMAYLA SONA ERDİ

Oktar, DEVA Partisi'nden ayrılma kararını sosyal medya hesabından duyurdu. Ayrılık kararının nedenlerini açıklayan Oktar, özellikle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, demokratik bir Türkiye hedefi ve kadın haklarına duyduğu önemle siyasete giriş yaptığını belirtti. Ancak, partisinin öngörülen hedeflere ulaşmada yetersiz kaldığını düşündüğü için bu kararı aldığını ifade etti.

GENÇLERE ALAN AÇMA ÇABASI

Ayrılık açıklamasında gençlere alan açmanın kan değişiminin doğru olduğuna inandığını belirten Oktar, "Değişim için daha fazla heyecan duyan arkadaşlarımıza, gençlere alan açmanın kan değişiminin doğru olduğuna inandığım için benim için çok zor olan bu ayrılma kararını aldım." şeklinde konuştu.

Sanem Oktar, DEVA Partisi'ne ve muhalif dostlarına teşekkür ederken, Cumhuriyet'in demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olma niteliğini tam anlamıyla kazanması için mücadele edenlere kolaylıklar diledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam
Devlet, ticarethane değildir
Öğretmenlere yönelik fiillerde cezalar yarı oranında artırılacak
"Daha kaç kişiyi öldürmesi gerekiyor?"
Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Kazakistan'da buluştu