Devlet Bahçeli: 19 Haziran bizim için yok hükmündedir

MHP lideri Devlet Bahçeli, pazar günü muhaliflerce yapılması planlanan kongreyi değerlendirerek, "Yargıtay karar verse de, 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır. 19 Haziran’a davetiye...

MHP lideri Devlet Bahçeli, pazar günü muhaliflerce yapılması planlanan kongreyi değerlendirerek, "Yargıtay karar verse de, 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır. 19 Haziran’a davetiye çıkaranlar, yalandır, riyadır, aldatmadır. Bizim 6. olağanüstü kurultayımız 10 Temmuz’da olacaktır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP İzmir İl Teşkilatı tarafından Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen iftar yemeğine katıldı. 

Olağanüstü kurultay ile ilgili Bahçeli, “Sahte ülkücüler, çıkarı davadan büyük olan Truva atları milletvekili aday olamadıkları için kurtarıcı rolüne soyunmuş alayı birden değişimci kesilmiştir. MHP’yi kontrol etmek isteyenler 19 Haziran’da olağanüstü kurultay yapmaya çalışacak. Yargıtay karar verse de 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır. ''Oyuna gelme kurultaya gel’ sözüyle davetiye çıkaranlar, yalandır, dolandır, riyadır. 6. büyük kurultayımız 10 Temmuz’da Ankara’da yapılacak. Tüm dava arkadaşlarımı 10 Temmuz’da oyunu bozmaya çağırıyorum. Oyunu kökünden bozacağız, hep birlikte 10 Temmuz’da başaracağız. Oyunu bozup saldırılarını püskürteceğiz, oyun bozulacak Milliyetçi Hareket Partisi baştan ayağa temizlenecek, paklanacaktır'' diye konuştu.
 
BAŞKANLIK SİSTEMİNE TEPKİ 
Bahçeli konuşmasında, başkanlık sistemi ile ilgili de sert eleştirilerde bulundu. Bahçeli, şunları söyledi: “Bugün Türkiye Cumhuriyeti ağır tehditlerle karşı karşıyadır. Kurtuluş ruhu, dayatmalarla tahrip edilmekte zorlamalarla yıpratılmaktadır. Pek çok sorun bulunmasına rağmen iktidar başkanlık, olmazsa yarı başkanlık, bu da olmadı partili cumhurbaşkanlığı için sabırları aşırı geren dayatma içinde. Amaç cumhurbaşkanında devletin tüm yetki ve gücünü elinde toplamasıdır. Yeni başbakanın birinci görevi de bu olmuştur. Türkiye rejim ve sistem değişikliği konusunda kilitlenmiştir. AKP millet iradesi üzerinde kumar oynamaktadır. Türkiye’nin geleceği bir kişini konforuna, kibir ve kifayetsizliğine bağlanmıştır. Aslında AKP’nin milletin taleplerine uygun şekilde anayasa değiştirmek, demokrasiyi derinleştirmek gibi arayış ve kaygısı kesinlikle yoktur. Anayasa konusu, gizli gündemlerin icrası için bir örtüdür.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Belediye başkanlarımıza AK Parti'ye geçmeleri için baskı yapılıyor
Erdoğan, Özel’le buluşmadan Bahçeli’ye danıştı; perde arkası hareketli
Önce il başkanları, sonra MYK değişecek
MHP yüzde 50+1'in değişmemesi gerektiğini söylüyor
Kazanmayayım diye organize el bir çalıştı