Devlet Bahçeli ifade verdi: Davet çok nazik yapıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'halkı alenen tahrik' suçundan hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da ifade vermeye çağrılmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'halkı alenen tahrik' suçundan hakkında yürüttüğü soruşturma kapsamında Ankara'da ifade vermeye çağrılmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne geldi. Bahçeli, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'a makamında ifade verdi.

Bahçeli'nin ifade metni!

İFADE SONASI AÇIKLAMA: DAVET GAYET NAZİK YAPILDI

MHP Osmaniye Milletvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi lideri olarak bazı illerimizde yapmış olduğumuz bazı konuşmalar için bir soruşturma başlatılmış bu soruşturma için Savcılığın daveti üzerine adliyeye gelmiş bulunuyoruz. Bu uygulamayı abartanlar olmuştur ancak bugün gördük ki çağrılar çok nazik bir üslupla olmuş ve işlemlerde böyle sürmüştür.

HALKI TAHRİK SUÇLAMASI İLE İFADE VERDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bursa Başsavcılığının talimatı doğrultusunda “halkı alenen tahrik'' suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında Ankara’da ifadeye çağrılmıştı.

MHP Lideri, saat 14:00’da Ankara Adliyesi’ne geldi.

Bahçeli hakkındaki soruşturmanın 23 Mart 2013'te, Bursa'da düzenlediği mitingdeki sözleri nedeniyle “halkı alenen tahrik'' suçundan yürütüldüğü belirtildi.

BİNALİ YILDIRIM'DAN ÖVGÜ ALDI

Devlet Bahçeli, ifade vermeye kendi ayağı ile gittiği için Başbakan Binali Yıldırım tarafından 'Örnek bir davranış' denilerek övülmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Alaşehir İYİ Parti İlçe Başkanı ve yönetiminden sekiz kişi istifa etti ve CHP'ye geçti
Kişisel veriler yurt dışına aktarılıp, yurttaş güvenliği ihlal ediliyor
İktidar ile Anayasa değişikliği konusunda yan yana gelmemiz mümkün değil
AK Parti'de hükûmetin 2028'e kadar gidemeyeceği konuşuluyor
Erdoğan dışında ‘yeni politikalar üretebilen isimler olmadığı’ dillendiriliyor