Devlet Bahçeli’nin sözlerine CHP'den cevap: Size birkaç gömlek büyük gelir!

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “İmamoğlu suçluysa görevden alınsın” diyen Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi. Twitter'dan: 'İstanbullunun size vermediği yetkiyi Suç İşleri Bakanınızın kumpaslarıyla mı alacaksınız. Akıllanmayacaksınız!' paylaşımını yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanlığı tarafından İBB’ye karşı başlatılan terör teftişi hakkında “İmamoğlu suçluysa elbette görevden alınmalı” ifadelerini kullandı. Teftişle alakalı, “İçişleri Bakanlığının özel teftişinden suçlu olmayanın rahatsız olmasına da gerek yoktur. Eğer suç var ise cezası da olmalıdır. İstanbul terör örgütlerine teslim edilmeyecektir.” diyen Bahçeli’ye yanıt CHP’li Özgür Özel’den gecikmedi. Özel paylaşımında MHP'nin yaptıklarını çaresizliklerine bağlarken Bahçeli ve ekibini rakip olarak görmediklerini ima etti.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Bahçeli’ye sert tepki gösterdi. Özel, “Devlet Bahçeli, siz ki tekrar seçimlerde Abdullah Öcalan’ın mektubuna bel bağlamış bir ittifaksınız, İmamoğlu’na bu suçlamayı yöneltmek size birkaç gömlek büyük gelir. İstanbullunun size vermediği yetkiyi Suç İşleri bakanınızın kumpaslarıyla mı alacaksınız. Akıllanmayacaksınız!” ifadelerini kullandı.

Özel’in paylaşımı şu şekilde:

''Devlet Bahçeli, siz ki tekrar seçimlerde Abdullah Öcalan'ın mektubuna bel bağlamış bir ittifaksınız, İmamoğlu'na bu suçlamayı yöneltmek size birkaç gömlek büyük gelir.

İstanbullunun size vermediği yetkiyi Suç İşleri bakanınızın kumpaslarıyla mı alacaksınız. Akıllanmayacaksınız!''

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, Süleyman Soylu'nun ''İBB'de 557 terörist var'' açıklamasının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi personellerinden bir kısmının çeşitli terör örgütlerine üye olduğu iddiasının tüm yönleriyle soruşturulacağını açıklamıştı. İBB AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da hedef gösterilmişti.

Olaylar üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Biz, işe aldığımız her çalışanın adli sicil kaydını isteriz. 1 gün önce ‘Türkiye’de 160 terörist kaldı deyip’, bir gün sonra İBB’de ‘557 terörist’ olduğunu iddia eden İçişleri Bakanı herhangi bir işlem yapmıyor, gidip o 557 teröristi tutuklamıyorsa, soruşturma açılması gereken yerin de İçişleri Bakanlığı olduğunu düşünüyorum. Hatta Bakanın kendisinin olduğunu düşünüyorum bu sürece, bu şekilde yaklaşım gösterdiği için. Bu millet, bunu affetmeyecek. İstihbarat teşkilatı değilim. Bu konuda yargıda bulunacak Adalet Bakanı ben değilim. İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı, gitsinler Sayın Cumhurbaşkanı'na bu konuda hesap versinler. Hesap verecek kişi ben değilim" yanıtını verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”
'Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum'