Devlet destekli ilk kripto para 'Petro' piyasaya sürüldü

Son dönemde oldukça hareketli bir politik atmosferi olan, ABD'nin ticari yaptırımları ve yüksek enflasyon nedeniyle de ekonomik kriz yaşayan Venezuela, 'ilk' devlet destekli kripto para olan 'petro'yu piyasaya sürdü.Digitalage'in haberine...

Son dönemde oldukça hareketli bir politik atmosferi olan, ABD'nin ticari yaptırımları ve yüksek enflasyon nedeniyle de ekonomik kriz yaşayan Venezuela, 'ilk' devlet destekli kripto para olan 'petro'yu piyasaya sürdü.

Digitalage'in haberine göre ön satışı 19 Mart'a kadar sürecek olan Petro'nun ilk gününde 735 milyon dolarlık satın alma teklifi geldiği öğrenildi. Kripto para Petro; vergi, borç, kamu hizmetleri gibi alanlardaki ödemeler için kullanılabilecek.

'SORUNLARIN BÜYÜK ÇÖZÜMÜ'

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas  Maduro, konuyla ilgili olarak Twitter hesabından bir paylaşım da bulunarak, Petro'yu, Venezüela'nın sorunlarının 'büyük çözümü' olarak değerlendirdi.

Latin Amerika tarihinin en derin ekonomik krizlerinden birini yaşayan Venezula'nın ekonomisi, son beş yılda üçte bir oranında küçüldü, IMF'in tahminine göre 2018 yılında enflasyon yüzde 13 bini bulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Moda devi iflas etti 1500 kişi işinden olacak!
Kanada istihbaratından TikTok uyarısı geldi!
Gazze'de İsrail'in Sınır Kapılarını Kapatmasıyla İnsani Kriz Derinleşiyor
Azerbaycan ve İran Liderleri Sınır Projelerinin Açılışını Gerçekleştirdi
Trump, Biden'a Uyuşturucu Testi Talep Ediyor: Canlı Yayın Tartışması Öncesi Gerilim Yükseliyor