Devrik devlet başkanı, partisinden de kovuldu!

Ordunun yönetime müdahale ettiği Zimbabve'nin istifa baskısı altındaki devlet başkanı Robert Mugabe, kurucusu olduğu Afrika Ulusal Birliği-Vatansever Cephe'nin (ZANU-PF) liderliğinden azledildi.Reuters ajansına konuşan kaynaklar...

Ordunun yönetime müdahale ettiği Zimbabve'nin istifa baskısı altındaki devlet başkanı Robert Mugabe, kurucusu olduğu Afrika Ulusal Birliği-Vatansever Cephe'nin (ZANU-PF) liderliğinden azledildi.

Reuters ajansına konuşan kaynaklar iktidardaki partinin yeni liderliği için aday gösterilen ismin, Mugabe'nin görevden aldığı yardımcısı Emmerson Mnangagwa olduğunu aktardı.

Mugabe'nin akıbetine karar vermek için toplanan parti üyelerinden biri "Partiden ihraç edildi. Yeni liderimiz Mnangagwa" dedi.

MERKEZ KOMİTE'DEN MUGABE'YE MÜHLET
Merkez Komite de Mugabe'nin yarın öğlene kadar istifa etmesi gerektiğini yoksa azledilme sürecinin başlatılacağını açıkladı.

FIRST LADY GRACE MUGABE İHRAÇ EDİLDİ
Öte yandan Mugabe'den sonra yerine geçme planlarını gizlemeyen First Lady Grace Mugabe'nin de parti üyeliğinin sonlandırıldığı da aktarıldı.




Tele1 TV, Türkiye'nin içine itilmek istendiği karanlıkta, halka sadece gerçekleri söylemek için yaklaşık bir yıldır mücadele veriyor. Bu ekranın arkasında sermaye grupları yok, sadece direngen bir halk var...

Değerli okurlar, siz de izleyici sponsoru olmak için detaylı bilgilere aşağıdaki Tele1 logosuna tıklayarak ulaşabilirsiniz:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

WCK, Gazze'de Yardım Faaliyetlerini Yeniden Başlatıyor
ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu