Devrim Muhafızlarına meydan dayağı

İran'ın güneybatısında Arap nüfusun yoğun olduğu Huzistan eyaletini etkisi altına alan şiddetli kum fırtınasından kaynaklı elektrik ve su kesintilerinin günlerce giderilememesi nedeniyle halk isyan etti.Huzistan'da halk geçen...

İran'ın güneybatısında Arap nüfusun yoğun olduğu Huzistan eyaletini etkisi altına alan şiddetli kum fırtınasından kaynaklı elektrik ve su kesintilerinin günlerce giderilememesi nedeniyle halk isyan etti.

Huzistan'da halk geçen haftadan bu yana aralıklarla Ahvaz Valiliği önünde gösteri düzenliyor.

AA'nın haberine göre, Ahvaz Valiliği, kentteki hava kirliliğinin sağlığı tehdit edici noktaya ulaşması nedeniyle halka maskesiz sokağa çıkılmaması yönünde uyarıda bulundu.

OKULLAR VE RESMİ DAİRELER TATİL EDİLDİ

Çok sayıda kişinin solunum ve akciğer yetmezliğinden hastanelere yatırıldığı Ahvaz'daki hastanelerde tıbbi araç ve gereçlerin de yetersiz olduğu belirtiliyor. Bölgedeki hava kirliliğiyle elektrik ve su kesintilerinin de yaşanması nedeniyle Huzistan eyaletine bağlı 11 ilçede okullar ve resmi daireler yarın da tatil edildi.

BÖLGEDE İNTERNET KESİLDİ

Güvenlik güçlerinin göstericilere saldırdığı ve gösterilerin yayılmaması için bölgede internetin kesildiği iddia ediliyor. İkinci bir duyuruya kadar valilik önünde protesto gösterilerinin de yasaklandığı duyuruldu.

BİR GÖSTERİCİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ AÇIKLANDI

Bu arada "arabi21.com" adlı haber sitesi, güvenlik güçlerinin saldırması sırasında Hasan el-Bogbiş adlı bir göstericinin hayatını kaybettiğini yazdı.

DEVRİM MUHAFIZLARINA LİNÇ GİRİŞİMİ

Bölgeden gelen bir videoda ise, rejimi korumak için halka sert şekilde saldırmalarıyla tanınan "Devrim Muhafızları"ndan bir grubun, dağıtmak istedikleri kalabalık tarafından linç edilmek istendiği görüntüler olduğu iddia edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!