DGS tercih sonuçları ne zaman duyurulacak?

DGS tercih sonuçları için araştırmalar devam ediyor. Tercih işlemleri 18 Eylül'de başlamış olup 24 Eylül'e kadar sürecek. Tercihlerin sona ermesi ve değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından DGS tercih sonuçları adayların erişimine açılacak

DGS tercih sonuçları için araştırmalar devam ediyor. Tercih işlemleri 18 Eylül'de başlamış olup 24 Eylül'e kadar sürecek. Tercihlerin sona ermesi ve değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından DGS tercih sonuçları adayların erişimine açılacak. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte yanıtı.

DGS tercih süreci devam ediyor! Tercihler, 18 Eylül 2024 tarihinde saat 15.00 itibarıyla T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile ÖSYM'nin resmi web sitesi olan "ais.osym.gov.tr" üzerinden gerçekleştiriliyor. DGS tercih işlemleri 24 Eylül 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

2024 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına geçiş yapmalarını sağlayan DGS tercih süreci devam ediyor. ÖSYM'nin duyurusuna göre başvurular 24 Eylül 23.59'a kadar sürecek.

Tercih sonuçlarının, başvuruların ardından yapılacak değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından açıklanması bekleniyor.

DGS tercih sonuçları nasıl öğrenilir? Adaylar, yerleştirme sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ulaşabilecek. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri, ilgili üniversiteler tarafından ÖSYM’nin belirlediği tarihler arasında gerçekleştirilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.