DHA Genel Müdürü Korkut ve DHA Genel Müdür Yardımcısı Bülent Ovacık'ın istifa ettiği iddia ediliyor

Demirören Medya Grubu'nda önemli iki ayrılığın yaşandığı öne sürüldü. DHA Genel Müdürü Celal Korkut ve DHA Genel Müdür Yardımcısı Bülent Ovacık'ın gruptan ayrıldığı iddia ediliyor.

Demirören Medya Grubu'nda önemli iki ayrılığın yaşandığı öne sürüldü. DHA Genel Müdürü Celal Korkut ve DHA Genel Müdür Yardımcısı Bülent Ovacık'ın gruptan ayrıldığı iddia ediliyor.

Korkut, 1978 yılında sektöre stajyer olarak başlamış ve polis-adliye muhabirliğiyle devam etmiş, 33 yıl boyunca yöneticilik yapmış bir isim. Ovacık ise 14 yıldır DHA'da görev yapıyordu. İddialara göre, her iki isim de kurumdan ayrıldı.

ODA TV, Korkut'un yerine DHA Genel Müdürlüğü için CNNTürk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ'ın getirileceğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

DHA Genel Müdürü Celal Korkut’un ayrılığı sürecinde, 2021 Mart ayında görevi devraldığı Kubilay Gülbek'ten sonra yaşanan olayların etkili olduğu iddia ediliyor. Özellikle, yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur C.'nin karıştığı ve Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olan kaza haberinin nasıl yönetileceği konusundaki sorunların ayrılık sürecinde rol oynadığı öne sürülüyor.

Bu kaza sonrasında, Demirören ailesinin kazanın haber yapılmaması için DHA muhabirini arayarak devreye girdiği iddia edilmişti. DHA muhabiri Rojda Altıntaş, Revna Demirören’in şoförü olduğunu söyleyen İlker adlı kişinin kendisini aradığını ve bu konuşmanın kaydını sosyal medyada paylaşmış, yayın kuruluşunun patronajı ve diğer çevreler tarafından çeşitli baskılara maruz kaldığını belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.