DİAYDER iddianamesi kabul edildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İBB çalışanlarına yönelik ‘özel teftiş’ başlatmasına dayanak yaptığı DİAYDER iddianamesi kabul edildi.

Kamuoyunda son günlerde tartışılan konuların başında gelen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik İçişleri Bakanlığı tarafından yöneltilen iddialara dayanak yapılan DİAYDER iddianamesi İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Duvar’da yer alan habere göre, İddianamenin kabulüyle dosya soruşturma aşamasından kovuşturma aşamasına geçerken iddianameyi kabul eden mahkeme başkanının baktığı diğer dosyalar dikkat çekiyor. İlk duruşma ise 18 Şubat 2022’de yapılacak.

DİAYDER nedir?

DİAYDER’in açılımı, ‘Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’dir. Diyarbakır’da yaşayan din adamları arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak için kurulduğu öne sürülen derneğin toplum örgütleri gibi sorunların çözümüne yönelik yasal, demokratik faaliyetlerde bulunmayı amaçlayarak kurulduğu yer alan bilgiler arasında. DİAYDER Başkanı Ekrem Baran’dır. Ekrem Baran’ın ve Demokratik İslam Kongresi üyesi Mehmet Nas’ın da araların da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yargı Haberleri

Tribün kapatma cezası kaldırılıyor
Yargıtay'dan ÇHD davasında kısmi bozma ve onama
Çorlu tren faciası davasında karar çıktı
Yargı hiç bu kadar bozulmamıştı
Mahkemeden Dilan ve Engin Polat’a bir suçtan tahliye kararı