Dijital Devlet Akademisi kurulacak

Türkiye, Milli Teknoloji Hamlesi ve Dijital Türkiye hedefleri doğrultusunda ulusal yapay zekâ stratejisini adım adım hayata geçirirken, bu kapsamda nitelikli insan ihtiyacını kapatmak için Dijital Devlet Akademisi kuracak.

TÜRKİYE'DE YAPAY ZEKÂ STRATEJİSİ VE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Türkiye, Milli Teknoloji Hamlesi ve Dijital Türkiye hedefleri doğrultusunda ulusal yapay zekâ stratejisini adım adım hayata geçirirken, bu kapsamda nitelikli insan ihtiyacını kapatmak için Dijital Devlet Akademisi kuracak. Ayrıca, yapay zekâ tehditlerini ortadan kaldıracak bir kurgu üzerinde çalışıldığını söyleyen Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Birim Müdürü Dr. Atilla Aydın, "Ülkemizde güvenilir yapay zekâ damgası verilecek bir kurgu üzerinde çalışılıyor. Bunun TSE koordinesinde bir ön belgelendirme süreci olacak. Yapay zeka risk haritası oluşturulacak" dedi.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM OFİSİ'NDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Kişisel Verileri Koruma Kurumu'nda (KVKK) düzenlenen 7. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi'nde "Yapay Zeka Stratejisinin Sektörlere Etkileri" başlıklı bir sunum yapan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Birim Müdürü Dr. Atilla Aydın, yapılan Yapay Zeka Strateji Belgesi ile nitelikli insan kaynağı gibi yapısal dönüşümleri hazırlayacak bir sistem kurulumunun benimsendiğini ifade etti.

YAPAY ZEKÂNIN SEKTÖRLERE ETKİLERİ

Yetenek havuzu oluşturuldu Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi bünyesinde yapay zekâ çalışmalarını da içeren bir insan kaynağı kabiliyet havuzu oluşturulmaya başlandığını belirten Aydın, yapay zekâ alanında önümüzdeki süreçte eleştiri 2 başlık olacağını vurguladı.

YENİ DÖNEM PROJELERİ VE UYGULAMALAR

Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi Yönlendirme Kurulu önceki gün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanırken, toplantıda kamunun yapay zekâ ekosistemini geliştirecek projeler masaya yatırıldı. Yeni dönem projeler arasında hastaların tıbbi geçmişleri analiz edilerek olası teşhisler ve tedavi şekilleri önerilmesi konusu yer alacağı gibi, bir diğer proje kapsamında biometrik ölçüm verileri analiz edilerek sportif beceri taraması programı kapsamında, yapay zekâyla potansiyel sporcular belirlenecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.