Dijital Dönüşümde Yeni Bir Hamle: Hepsiburada ve Huawei Cloud Ortaklığı!

Hepsiburada, Huawei Cloud ile yaptığı stratejik iş birliği sayesinde maliyetlerini optimize etmeyi, müşteri deneyimini geliştirmeyi ve yüksek performansı korumayı hedefliyor."

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformu Hepsiburada, operasyonel verimliliğini artırmak ve maliyetlerini optimize etmek amacıyla Huawei Cloud ile stratejik bir iş birliğine imza attı. Bu yeni ortaklık, Hepsiburada'nın kâr marjını artırmayı ve yüksek performansla düşük gecikme sürelerini koruma hedeflerine destek olmayı amaçlıyor.

LOKAL VERİ MERKEZLERİYLE GÜÇLENİYOR


Hepsiburada, Huawei'in "Türkiye'de, Türkiye için" stratejisiyle yerel veri merkezleri ve güçlü Ar-Ge desteğinden faydalanarak, operasyonel maliyetlerini optimize etmeyi ve müşteri deneyimini en üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Bu stratejik geçişle birlikte, Hepsiburada'nın mevcut veri merkezlerinin bulutla entegre edilmesi planlanıyor. Böylece verilerin yurtdışına çıkışının engellenmesi, gecikme sürelerinin sıfıra indirilmesi ve operasyonel maliyetlerin düşürülmesi amaçlanıyor.

HUAWEI'DEN YENİLİKÇİ ÇÖZÜMLER


Huawei Cloud Türkiye Satış ve İş Geliştirme Başkan Yardımcısı Onur Karahayıt, "Yerel veri merkezlerimiz ve yenilikçi çözümlerimizle, Hepsiburada'nın performansını artırmayı hedefliyoruz. Esnek ve güvenilir çözümlerle, Hepsiburada'nın teknoloji altyapısının sürdürülebilirliğine katkıda bulunuyoruz" dedi. Bu iş birliği, Hepsiburada'nın büyüme stratejilerini desteklerken, Huawei Cloud'un Türkiye'deki dijital dönüşümüne de katkı sağlayacak.
Hepsiburada Teknoloji Grup Başkanı (CTO) Alexey Shevenkov, Huawei Cloud ile olan stratejik ortaklığın her iki şirketin güçlü yönlerini bir araya getirdiğini ifade ederek, "Bu sinerji, uzun vadede sürdürülebilir başarı sağlarken, operasyonel verimliliğimizi en üst seviyeye çıkarıyor" dedi.
Hepsiburada Sistem, Platform ve Bilgi Güvenliği Operasyonlarından Sorumlu Grup Direktörü Mustafa Kemal Erişen, "Huawei Cloud'un yenilikçi çözümleri ile bilgi güvenliği ve platform yönetiminde sürdürülebilir iyileşmeler sağlıyoruz" dedi. Ayrıca, sistem entegrasyonlarıyla operasyonların sürekliliğini güvence altına alındığını vurguladı.

YÜKSEK PERFORMANS HEDEFİ


Hepsiburada, Huawei Cloud'un yenilikçi çözümlerinden yararlanarak, yüksek esneklik ve düşük toplam sahip olma maliyeti sağlayan Elastic Cloud Server (ECS) ile performans ve verimlilik artışı hedefliyor. İş birliği kapsamında, Cloud Container Engine (CCE) ile ağ kayıplarını sıfıra indirmeyi ve gecikme sürelerini yüzde 20 oranında azaltmayı planlıyor. Hepsiburada'nın kesintisiz operasyonlarını desteklemek için, düşük gecikme ve yüksek yedeklilik sunan Direct Connect çözümü de Huawei Cloud tarafından sunuldu. Bu çözüm, Hepsiburada'nın veri trafiğini doğrudan ve güvenli bir şekilde Huawei Cloud'un yerel veri merkezlerine bağlayarak, olası kesintileri ve performans kayıplarını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.