Dikkat çeken dizi "Kızıl Goncalar" dünya basınında yer aldı

Diziye yağan şikayetler sebebiyle aldığı cezalarla gündemden hiç düşmeyen Kızıl Goncalar dizisi bu kez dünya basınında gündem oldu! FOX TV ekranlarında seyircileriyle buluşan Kızıl Goncalar yayınlandığı günden bu yana gündemden hiç düşmedi...

Fransız Le Monde gazetesi, RTÜK'ün iki programı yayından kaldırma ve dizileri yasaklama kararına dikkat çekti. Kızıl Goncalar dizisi, özellikle hükümet yanlısı kesimlerde gerginlik yaratıyor. Muhabir Birsen Altuntaşan'ın "Türkiye'de Kızıl Göz Savaşı" başlıklı haberi, gelişmeleri detaylandırıyor.

RTÜK CEZASI VE ÖFKELİ MUHAFAZAKAR ÇEVRELER

Dizinin içeriği, mezhep evlilikleri, kızların eğitim alamaması ve Kur'an kurslarındaki şiddet gibi konulara odaklandı. Bu unsurlar, muhafazakar çevrelerde tepkiye ve gerilime neden oldu. RTÜK'ün yasaklama kararı sonucunda FOX TV'ye ağır cezalar ve film ekiplerine kapatılan binalar uygulandı.

DİNİ KURUMLARDAN TEPKİLER VE SOSYAL MEDYA BASKILARI

Yeni Akit ve Yeni Şafak, diziyi eleştirirken, Mil Diyanet Sen, dizinin kaldırılmasını talep etti. İsmailağa Cemaati ise sosyal medyada paylaşımlar yaparak dizinin dini değerleri hedef aldığını savundu. Bu tepkiler, sosyal medya üzerinden dizinin devamına karşı baskılar oluşturdu.

RTÜK BAŞKANI'NIN AÇIKLAMALARI

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, vatandaşların şikayetlerinin dikkatle kaydedileceğini belirtti. Yüksek İdari Konsey uzmanları, şikayetleri araştıracak ve izlenen yayınları değerlendirecek. Şahin, cemaatin eleştirilerine karşılık, vatandaş şikayetlerine duyarlılık gösterdiklerini vurguladı.

DİZİNİN DEVAMI VE SOSYAL MEDYA BASKILARI

Dizi yapım ekibi, eleştirilere karşın devam ediyor ve savunma pozisyonunu sürdürüyor. Sosyal medya üzerinden yapılan baskılar, dizinin geleceği konusunda merak uyandırıyor. Kızıl Goncalar'ın nasıl bir yol izleyeceği, gelişmelerle birlikte netlik kazanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.