Dikkat çeken gelişme: YÖK'te başkan vekilleri görevinden ayrıldı

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun YÖK'teki görevlerinden istifa ettiği iddiasının ardından yeni bir gelişme yaşandı.

HaberTürk'te yer alan habere göre, YÖK Başkanı Prof. Erol Özvar'ın iki vekili Prof. Dr. Rahmi er ve Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu görevlerinden ayrıldı.

3 Haziran tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Yükseköğretim Kurulunda (YÖK) 6 üyenin görevlerine son verilirken, 5 yeni üye atanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre; YÖK üyeleri Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, H. Abdullah Kaya, Prof. Dr. Murat Tuncer, Prof. Dr. Mehmet Şişman, Prof. Dr. Hayati Develi ve Prof. Dr. Mustafa Çiçekler'in görevlerine son verilmişti. YÖK üyeliklerine ise Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Prof. Dr. Halit Eyüp Özdemir, Prof. Dr. Ayşen Gürcan, Prof. Dr. Mürteza Bedir ve Prof. Dr. Haldun Göktaş getirilmişti.

Erdoğan'ın kuzeni Cengiz Er'in sahibi olduğu SuperHaber'de pazartesi günü yayınlanan haberde ise 2015 yılından bu yana YÖK üyeliği yapan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile 2017 yılından beri kurul üyesi olan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun istifa ettiği iddia edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Kripto parada şikâyetler yüzde 22 arttı: "Siz kimsiniz de benim parama bloke koyuyorsunuz?"
Uymayana yaptırımlar gündeme gelecek: Kamuda hedef en az 100 milyar TL tasarruf
Güne zamla başladığımız bir gün daha: Sigaraya bir haftada ikinci zam geldi
Bir litre atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kirletiyor!
İlk 100'e giren bir başarı hikayesi birden bitti: 2 tekstil devi konkordato taleplerini sundu