Dikkat! Dünyanın En Tehlikeli Akşam Yemeği: Bir Lokması Bile Öldürebilir

ABD'li doktorlar, sağlık açısından büyük tehlike sonucu bir yemeği gündeme getirilirken, tek bir lokmanın bile ciddi şehira yol açabileceği konusunda uyarıda bulunuldu.

ABD'li doktorlar, sağlıklı beslenme hakkında bilgi verirken dünyanın en tehlikeli yemeğine dikkat çekti. Çiğ balık, baharat ve limonun karıştırılmasıyla hazırlanan Koi pla yemeği, uzmanlara göre dünyanın en ölümcül yemeği olarak nitelendiriliyor. Bu yemeği hazırlamak için kullanılan tatlı su balıklarında "karaciğer kelebeği" adı verilen bir parazit kurdunun bulunduğuna vurgu yapıldı.

Balıklarda bulunan bu parazit, vücuda girdikten sonra hücrelere zarar verebilir ve safra kanalı kanserine yol açabilecek iltihaplanmalara sebep olabilir.

TEK LOKMASI BİLE TEHLİKELİ

Northeastern Üniversitesi'nden Profesör Dr. Darin Detwiler, bu parazitlerin tek bir lokmada bile vücuda girebileceğini ve enfeksiyonun hızla yayılabileceğini belirtti. Uzmanlar, Koi pla gibi çiğ balık kullanılan yemeklerin kanser riskini artırabileceğini ifade ederken, bu yemeğin hâlâ Tayland'ın kuzeydoğu bölgesinde popülerliğini koruduğunu da vurguladılar.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.