Dikkat! İnternetten Alınan Altınlarda Dolandırılma Tehlikesi Kapıda!

Hataylı sarraf Ahmet Güney, internetten mücevher alışverişinde dolandırıcılık risklerine dikkat çekti. Fiziki satış noktası olmayan firmalardan alışveriş yapılmaması gerektiğini vurguladı.

Hatay’da sarraflık yapan Ahmet Güney, son dönemlerde vatandaşların internet üzerinden yaptıkları binlerce liralık mücevher alışverişlerinde karşılaşabilecekleri dolandırıcılık risklerine dikkat çekti. Güney, fiziki satış noktası bulunmayan firmaların sunmuş olduğu sahte veya gramajı düşük mücevherler nedeniyle mağduriyet yaşanabileceğini belirtti.

İNTERNET ALIŞVERİŞİ HIZLA ARTIYOR

İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte, alışveriş alışkanlıklarımız da değişti. Özellikle son zamanlarda binlerce liralık mücevherat alımları da online platformlarda gerçekleşmeye başladı. Ancak Güney, bu durumun bazı tehlikeleri beraberinde getirdiğine dikkat çekti.

Altının uluslararası bir değer taşıdığını vurgulayan Ahmet Güney, "İnsanlar, internetten ucuza altın satın aldıklarını düşünerek yanılgıya düşebiliyor. Altın, gramajı düşük veya sahte olabiliyor" dedi. Ucuz fiyatlar karşısında dikkatli olunması gerektiğini ifade eden Güney, bu tür alışverişlerin sıkıntılara yol açabileceğini belirtti.

FİZİKİ SATIŞ NOKTASI ŞART

Güney, internet üzerinden mücevher alışverişlerinde firmanın fiziki bir satış noktasının olup olmadığının mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. "Fiziki satış noktası olan firmalardan alışveriş yapmak, yaşanabilecek mağduriyetleri önleyebilir. Aldığımız ürünün herhangi bir sorununda, başvurabileceğimiz bir yerin olması büyük önem taşıyor" dedi.

SÜREKLİ KONTROL VE DİKKAT

Son olarak, Güney, internet üzerinden yapılan alışverişlerde dikkatli olunması gerektiğini ve süzülen ürünlerin mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. "Aksi takdirde, alınan altın ya sahte olur ya da ayarı ve gramajıyla oynanmış olur. Bu da kişiyi zarara uğratır ve avantajlı bir ticaretin yerini kayıplar alır" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.