Dikkat! Tehlikeli Sivrisinek Türü Asya'dan Geliyor!

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte hayvanların göçleri de başladı. Öyle ki o tür de Türkiye'ye Asya üstünden sürüyle geliyor. Küçük ve zararsız görünen o türün bir ısırığı bile hayatınızı karartabilir. Aman dikkat!

Artan Hava Sıcaklıklarıyla Beraber Tehlikeli Sivrisinek Türü Ortaya Çıktı

Sıcak havaların etkisiyle sivrisineklerin sayısı artarken, Türkiye'de alışılmadık bir tür ortaya çıktı. Asya'dan gelen ve "pijamalı sivrisinek" olarak bilinen Asya Kaplanı, Aydın'ın Söke ilçesinde görüldü. Normal sivrisineklere kıyasla daha tehlikeli olan bu türün ısırması vücutta yaralara neden oluyor ve bu yaraların iyileşmesi uzun sürebiliyor.

Halk, belediyenin sivrisineklerle mücadele için acil önlemler almasını talep ediyor. Larva dönemi başlamadan önce sulak alanlarda ilaçlama yapılmasını isteyen vatandaşlar, bu sinek türünün dirençli olduğunu vurguluyor.

ASYA KAPLAN SİVRİSİNEĞİ NEDİR?

Asya kaplan sivrisineği veya Aedes albopictus; Güneydoğu Asya'ya özgü, gövdesinde ve bacaklarında bulunan beyaz renkli şeritlerle diğer türlerden ayırt edilebilen, kan emici bir sivrisinek türüdür. Bu sivrisinek türü, insanlar başta olmak üzere, köpek ve kuş gibi hayvanlardan beslenebilir. Özellikle son senelerde, kıtalararası gümrük mallarının taşınması ve ulaşım imkanlarının gelişmesine bağlı olarak, Asya kaplan sivrisineği de yalnızca Güneydoğu Asya ile sınırlı kalmayarak Avrupa ve Batı vatanlarında de yayılmaya başlamıştır.

Bu sinek türünün insan sağlığı için tehlike saçmasının en büyük sebebi ısırığı ile ciddi viral enfeksiyonlara neden olmasıdır. Bu enfeksiyonlar, insanda ciddi hastalıklara yol açan ve sivrisineğin diğer bölgelere yayılmasından önce genel anlamda karşılaşılmayan türden enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlar arasında Dang ateşi (Dengue Fever) virüsü, Batı Nil virüsü, sarı humma virüsü, Zika virüsü ve Chikungunya virüsü yer alır. Viral enfeksiyonların haricinde, bu sivrisinek türü, bazı filarya türündeki parazitlerin insana bulaşmasından da mesuldür.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Jennifer Lopez ve Ben Affleck arasında soğuk rüzgarlar!
Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak
Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!
Bursa'da ihtiyaç sahibi emeklilere 2 bin TL destek sağlanacak