Dikkatler olası İstanbul depreminde!: Binaların neredeyse yüzde 80'i risk altında

Marmara’da büyük bir deprem beklenirken uzman adlar konuya ilişkin uyarılarını yapmaya devam ediyor. İstanbul’da bulunan konut ve yapıların risk durumu hakkında açıklamalarda bulunan Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan...

Deprem Güçlendirme Derneği Başkanı Sinan Türkkan, olası bir depremde İstanbul’daki yapıların risk durumuna ilişkin eleştiri açıklamalarda bulunmuş oldu. İstanbul’da ortalama 650 bin binanın risk altında olduğunu vurgulayan Türkkan, Türkiye'nin depremlerden ciddi şekilde etkilenebilecek bir coğrafi yapıya sahip olduğunu belirtti.

"KONUTLARIN YÜZDE 80’E YAKINI RİSK ALTINDA!"

"Ülkemizdeki konutların yüzde 80'e yakını deprem riski altında. Dolayısıyla binamızı nerde yaparsak yapalım, kent kent ayırmak yerine bir tüm olarak düşünüp depreme dayanıklı olacak şekilde dizayn etmek zorundayız. " ifadelerini kaydeden Türkkan, ülkenin durumu bu haldeyken depremlerde acı tablolarla karşı karşıya kalındığını iletti.

Depremlerin insanlığı, geleceği ve ekonomiyi doğrudan etkilediğini vurgulayan Türkkan, deprem için İstanbul özelinde önlemler alınması gerektiğini kaydetti.

​​​​​​​

"TOPYEKUN BİR ÇÖZÜM ÜRETMEMİZ LAZIM"

Türkkan, "İstanbul ve Marmara Bölgesi deprem için şu anda en çok konuşulan yer. Buralarda eski yapılar çok fazla. Yapılan tespitlere göre ortalama 650 bin binada risk olduğu belirleniyor. Durum bu haldeyken mutlak suretle topyekün bir çözüm üretmemiz lazım." açıklamasında bulunurken hükümet, devlet, belediyeler ve yurttaşların bunun bilincine varması ve hızlı adımlar atılmasının gerektiğine dikkat çekti.

"Kentsel dönüşümle birlikte güçlendirilebilir durumdaki binaları güçlendirerek hızlı şekilde riskli durumdan çıkarmamız gerekiyor." ifadesini kullanan Türkkan, İstanbulluların yaşadıkları binalarında performans analizi yaptırarak deprem sırasında ortaya çıkabilecek sonuçları öngörebileceğini anlattı.

Türkkan, Çevre, Şehircilik ve İkim Değişikliği Bakanlığı tarafından İstanbul’da kentsel dönüşüm kapsamında başlatılan Yarısı Bizden Kampanyası'nın tüm İstanbul'da yakından takip edilmesi gerektiğini de ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.