Dilan-Engin Polat davasında yeni gelişme: Davaya bakan savcı ceza aldı

Dilan-Engin Polat Davası Savcısı Gökalp Kökçü, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından, FETÖ imamına takipsizlik kararı verdiği gerekçesiyle kınama cezasına çarptırıldı. Kökçü, son olarak Dilan-Engin Polat davasına bakıyordu.

Dilan-Engin Polat Davası Savcısı Gökalp Kökçü, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından, FETÖ imamına takipsizlik kararı verdiği gerekçesiyle kınama cezasına çarptırıldı. Kökçü, son olarak Dilan-Engin Polat davasına bakıyordu.

KÖKÇÜ'NÜN GEÇMİŞİNDEKİ İRTİBATLAR ORTAYA ÇIKTI

HSK Kararnamesiyle Erzurum'a atanmasına rağmen hiç gitmeyen Kökçü'nün, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü ile eşinin geçmişteki irtibatı ortaya çıktı. Emekli olduktan sonra ortaya çıkan bu bilgilerle ilgili detaylar, HSK tarafından inceleniyor.

FETÖ İMAMI ABDÜLKADİR KETENCİ'YE VERDİĞİ TAKİPSİZLİK KARARI SONUCU BAŞLATILAN İLK SORUŞTURMA

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görev yaptığı dönemde, "FETÖ'nün Filipinler İmamı" olduğu belirtilen Abdülkadir Ketenci'ye verdiği takipsizlik kararı sebebiyle başlatılan soruşturma, Gökalp Kökçü'nün kınama cezasına çarptırılmasına yol açtı. Soruşturmanın ardından Ketenci'nin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak hapis cezasına çarptırılmasıyla ilgili detaylar ortaya çıktı.

KÖKÇÜ'NÜN DİJİTALLERİNİN FORMATLANARAK TESLİM EDİLMESİ

HSK, Kökçü hakkında bir diğer soruşturma kapsamında, yabancı bir telefon numarası aracılığıyla baktığı dosyaların bilgilerini sızdırdığı iddiasını araştırıyor. Bu soruşturma kapsamında Kökçü'nün dijital verilerine el konuldu, ancak emekli savcının cihazlarını teslim etmeden önce formatladığı tespit edildi. Formatlama işlemi sonrasında dijital veriler, tutanak altında HSK tarafından teslim alındı. Emekli savcı Gökalp Kökçü'nün hakkında yürütülen üçüncü HSK soruşturması, M.A. adındaki bir iş insanından milyonlarca dolar rüşvet istemekle suçlanmasıyla ilgili. Bu soruşturma kapsamında detaylı inceleme devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

HSK atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Bir şişesi servet değerinde satıyor!
MİT 5 Soruluk Kriptoloji Testi Yayınladı: Atatürk'ün Şifrelenmiş Sözü De Bulunuyor!
Hakimler ve Savcılar Kurulu’na yeni atamalar yapıldı
"Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması, yasal düzenlemenin ruhuna ve özüne aykırıdır!"