Dilan Polat çifti çıkamıyor! 31 şirkete ait mal varlığının kamuya geçirilmesi söz konusu!

Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, yeni karar var! 31 şirketin ve bu şirketlerin sahip olduğu taşınmaz, ve benzeri tüm malvarlığının müsadere edilip mülkiyetin kamuya geçirilmesi talep edildi.

Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca aralarında Dilan Polat, eşi Engin Polat, kardeşleri Can ve Sıla Doğu'nun da bulunduğu 16 şüpheli hakkında başlattığı soruşturma sonucunda hazırlanan suçlamayla ilgili soruşturması sürüyor. .

İddianamede, soruşturma kapsamındaki 31 şirkete ve bu şirketlere ait tüm gayrimenkul ve benzeri varlıklara el konulması ve bunların mülkiyetinin açıklanması isteniyordu.

1 Kasım 2023 ve sonrasında İstanbul'un 6 ilinde aralarında Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da bulunduğu 24 şüpheli tutuklandı.

Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK), ön soruşturma kapsamında şirketlerinde yapılan aramada dijital materyallerine ve defterlerine el konulan, aralarında evli çift Polat'ın da bulunduğu şüpheliler hakkında ön soruşturma raporu hazırladı. Raporda, tasfiye halindeki 3 şirketin aile üyelerine sözde sahte fatura karşılığında sahte fatura gönderdiği ortaya çıktı. Yöntem kullanılarak gelirlerin 200 milyon lira olduğu belirlendi.

Paranın aile bireylerine ait şirketler arasında aktarıldığı ve son aşamada Engin Polat'ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul adlı şirkette gayrimenkul ve birçok malla birlikte toplandığı ortaya çıktı. İstanbul Mali Suçları Önleme Kurumu ekipleri şüphelileri tespit ederken, İstanbul merkezli Ankara, Yalova, Ordus, Kırklareli ve Manisa'da eş zamanlı 43 operasyon gerçekleştirdi.

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat'ın sahibi olduğu ilaç firmasının isim hakkını Ankara'da başka bir firmaya verdiğini ve bu firmanın hesabında 1 milyon 800 bin lira bulunduğunu tespit etti. ortakların kişisel hesaplarına aktarmaya çalıştı.

Aralarında Dilan Polat, Engin Polat ve Sıla Doğu'nun da bulunduğu 16 şüpheli tutuklandı. Hakim 27 şirkete kayyum atanmasına karar verdi.

Sulh Ceza Mahkemesi, 14 Haziran'da gerçekleştirilen aylık velayet incelemesinde Dilan Polat Can ve Sinem Sıla Doğu'nun kardeşleri ile Can Polat, Gökay Bekar, Halit Polat, Harun Abak, Metin Yılmaz, Mustafa Özalp, Nilgün Yılcan, Uldılcan Ayyıldızalp. ve Zekai ceza davalarında Tepe'yi adli kontrol şartıyla serbest bırakırken, diğer 5 şüphelinin tutukluluk halinin devamına karar verdiler.

Savcının soruşturmasının ardından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin "suç teşkil eden malları aklama", "kaçak bahis", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçlarından cezalandırılmaları istendi.

''Suç ve suç işlemek amacıyla kurulmuş örgüte üye olmak"

Başsavcılık tarafından onaylanan suçlama, Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.