Dilan Polat paylaştı: Engin Polat’ın cezaevinde namaz kılmaktan bacakları morarmış!

Dilan Polat ve eşi Engin Polat, kara para aklama suçlamasıyla yargılanıyor. Dilan, sosyal medyada Engin'in cezaevinde namaz kılarken bacaklarının morardığını açıkladı. İkili, tasfiye halindeki firmalar aracılığıyla 200 milyon lira para aklamakla suçlanıyor.

 

Dilan Polat ve eşi Engin Polat, kara para aklama suçlamasıyla yargılanan 28 sanıktan ikisi olarak, 40 yıla kadar hapis cezası riskiyle karşı karşıyalar. Dilan Polat, sosyal medyada eşi Engin Polat’ın cezaevindeyken namaz kılarken bacaklarının morardığını ve bunun nedenini "Halı yok orada" diyerek açıkladı. Dilan, "Engin’in bacaklarına berces yaptım çünkü namaz kılmaktan. Yere vuruyordun değil mi? Önce morarıyor, sonra kararıyor" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl İstanbul merkezli düzenlenen operasyonlarda, Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu şüpheliler gözaltına alınmıştı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporuna göre, tasfiye halindeki üç firmadan aile bireylerine ait şirketlere düzmece fatura kesilerek toplamda 200 milyon lira para girişi sağlanmıştı. Ayrıca, Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin Ankara’daki başka bir firmaya isim hakkı devri yaptığı ve 1 milyon 800 bin liranın ortakların hesaplarına aktarılmaya çalışıldığı tespit edilmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilan ve Engin Polat hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a muhalefet" suçlarından toplamda 20’şer yıldan 40’ar yıla kadar hapis cezası talep etmişti. Dilan Polat, 5 Kasım 2023 tarihinde tutuklanmış ve 19 Ağustos 2024’te tahliye edilmiştir. Eşi Engin Polat ise 6 Eylül’de serbest kalmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.