Dilan Polat’tan çarpıcı açıklamalar: "Masumiyetimiz reyting uğruna yok edildi!

Cezaevinden tahliye olan Dilan Polat, yaşadığı süreçte adaletsizliklere ve sosyal medyanın etkisine dikkat çekti. “Masumiyet karinesi reyting uğruna yok edildi” diyen Polat, artık daha sağduyulu içerikler paylaşacağını söyledi.

"Suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama" ve "bahis kanununa muhalefet" suçlamalarıyla yargılanan ve 10 ay sonra tahliye edilen Dilan Polat, ilk kez  verdiği röportajda yaşadığı süreci ve medyanın etkisini anlattı. Cezaevinde geçirdiği zamanın ardından hatalarını fark ettiğini belirten Polat, sosyal medyanın reyting ve etkileşim uğruna kendisine büyük zarar verdiğini söyledi.

"SUÇLAMALARIN GERÇEK OLMADIĞI ORTAYA ÇIKTI"

Röportajda, kendisine yönelik suçlamaların delilsiz olduğunu vurgulayan Polat, "Linç furyası sonrası sesimizi duyuramadık. Ama suçlamaların gerçek olmadığı ortaya çıktı. Kamuoyu ortada belge olmadan yanlış yönlendirildi ve masumiyet karinesi reyting sebebiyle yok edildi" dedi.

"TOPLUMSAL DUYARLILIKLARI GÖZ ARDI ETMİŞİM"

Cezaevinde geçirdiği sürede hatalarını değerlendirdiğini dile getiren Polat, geçmişte toplumsal hassasiyetleri göz ardı eden paylaşımlar yaptığını kabul etti. Bu tarz içeriklerin olumsuz tepkilere neden olduğunu belirten Polat, "Artık daha sağduyulu, toplumu rahatsız etmeyecek içerikler paylaşacağım" dedi.

SOSYAL MEDYA OPERASYONU

Polat, sosyal medyanın adeta bir operasyon aygıtı hâline geldiğini ifade ederek, "Adalet, etkileşim avcılığına kurban edildi. Gizlilik kararına rağmen aleyhimize haberler yapıldı. Linç kampanyasıyla sesimiz duyulmadı" şeklinde konuştu.

"BELGESİZ İDDİALARLA SUÇLANDIK"

Polat, soruşturma sürecinde ortada hiçbir belge bulunmadığını belirterek, kamuoyunun delilsiz iddialarla yanıltıldığını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırladığı raporda, şirketlerinin yasal olduğu ve suç teşkil eden bir durumun bulunmadığı açıkça belirtildiğini hatırlatan Polat, bu süreçte medyanın etkisini eleştirdi.

SONUÇ: YENİ BİR DİLAN POLAT

Cezaevinden tahliye olan Dilan Polat, yaşadığı zorlukların ardından daha dikkatli adımlar atacağını, toplumsal duyarlılıkları göz önünde bulunduran paylaşımlar yapacağını ifade etti. Polat, sosyal medyada oluşan yanlış algının düzeltilmesini bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.