Dilan ve Engin Polat'ın hakim karşısına çıkıyor!

Son dakika! İddianameyi kabul eden mahkeme, Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheli için duruşma günlerini belirlemiş oldu! 4, 5 ve 6 Eylül olarak belirlenen duruşmaya çıkacaklar! Polat çifti, 4 Eylül'de ilk kez hakim karşısına çıkacak. Son dakika!

İstanbul Anadolu  Başsavcılığı Terör ve Organize Suçları Soruşturma Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen geniş çaplı soruşturma sonucunda aralarında Dilan Polat ile Engin Polat'ın da bulunduğu 28 sanık hakkında  iddianame kabul edildi.
 Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi bu önemli davanın ilk duruşmasının 4 Eylül'de yapılmasına karar verdi.
 İddianamenin ayrıntıları: 40 yıla kadar cezalar Savcıların hazırladığı 75 sayfalık iddianamede Dilan ve Engin Polat'a yönelik çok ciddi suçlamalar yer alıyor.


 Çift, ``suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve işletmek'', ``suç teşkil eden malların değerini aklamak'' ve ``futbol ve diğer kumar organizasyonlarına ilişkin kanunları ihlal etmek'' ile suçlanıyor. Bu suçlamalara göre her biri  20 yıldan 40 yıla kadar hapis cezasına çarptırılıyor.
 Diğer Sanıklar ve Suçlamalar Bu davada Poratlar hariç kalan 26 sanık hakkında  çeşitli suçlamalarda bulunuldu. Bu sanıklar  farklı suçlardan dolayı farklı miktarlarda hapis cezasına ihtiyaç duyuyor.
 Savcılığın hazırladığı kapsamlı iddianamede suç örgütü kurmak ve işletmek, malvarlığını aklamak, yasa dışı kumar gibi ciddi suçlamalar yer alıyor. Bu iddialar, suç örgütünün yaygın faaliyetleri ve yasadışı gelirleri hakkında detaylı bilgiler içeriyor.
 İlk Duruşma 4 Eylül'de Mahkeme, iddianameyi aldıktan sonra usul tutanağı hazırlayarak duruşma tarihini belirledi. Davanın ilk duruşması 4 Eylül'de başladı, duruşmalar ise 5 ve 6 Eylül'de yapılacak. Dilan ve Engin Polat, 4 Eylül'de ilk kez hakim karşısına çıkacak.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.