Dilek Doğan davasında 'silindi' denilen görüntüler ortaya çıktı

Doğan'ın ölümünden sonra bir polis hakkında İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın önceki duruşmalarında mahkeme, olayı görüntüleyen polis kamerasını Jandarma Kriminal Kurumu'na göndererek, görüntülerin...

Doğan'ın ölümünden sonra bir polis hakkında İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın önceki duruşmalarında mahkeme, olayı görüntüleyen polis kamerasını Jandarma Kriminal Kurumu'na göndererek, görüntülerin geri getirilmesini istedi. Ancak olay gününe ait polisin el kamerası kayıtlarının ham hallerinin silindiği belirtilerek bu görüntülere erişilemeyeceği bildirildi.

Bunun üzerine mahkeme, kamerayı Jandarma Kriminal Kurumu'na göndererek, görüntülerin geri getirilmesini istedi. Olay anına ilişkin kameradaki görüntüler kurtarılarak, mahkemeye sunuldu.

Birgün gazetesinden Erk Acarer'in haberine göre, kurtarılan görüntüler Doğan'ın vurulmasından hemen sonrasına ait. Evin önünde çekilen görüntülerde, Doğan Ailesi'nin çığlıkları duyuluyor. Polis memurları, baba Metin Doğan'ın "O benim gözbebeğimdi, nasıl vurdun!", "Oy Dilek!", ve "Vur, beni de vur" diye bağırdığı duyuluyor. Kamerayı kullanan polis memuru "Özel Harekat niye böyle birşey yaptı!" ve "Abi nasıl yapar bunu Özel Harekat ya!" diye konuşuyor. Daha sonra polis dört el havaya ateş ediyor.

Dilek Doğan Davası'na 8 Mart'ta devam edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

En tehlikeli 4 burç!
"Akşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız"
Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!