Dilovası Belediyesinde bir şaibe daha!

Dilovası Belediyesi, 500 personeli olmasına rağmen personele verilmek üzere bin kutu 'hediyelik çikolata' sipariş etti. Bu alım için halkın cebinden 102 bin 600 lira çıktı.

Türkiye'nin dört köşesindeki belediyelerden yolsuzluk ve usulsüzlük haberleri çıkmaya devam ediyor. Sayıştay raporlarında ortaya çıkan yolsuzluklardan sonra belediyelerin harcamaları kamuoyunun gündemine gelmişti. Şimdiyse yeni yolsuzlukların belgeleri ortaya çıkıyor. Koronavirüs salgını döneminde iyice derinleşen ekonomik krizle birlikte darboğaza giren vatandaşlar varken belediyelerin yaptığı harcamalar tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Dün Kocaeli'ne bağlı AK Partili Dilovası Belediyesinde, Başkan Hamza Şayir'in akrabalarının şirketine 75 tabela için kesilen 1 milyon liralık fatura ortaya çıkmıştı. Bugün aynı belediyede yapılan başka bir usulsüzlük daha öğrenildi.

DÜNKÜ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

500 personele 102 bin liraya bin kutu çikolata

Medyablok'tan Ali Isıyel'in haberine göre; Dilovası Belediyesi'nin 500 personeli bulunuyor. Ancak belediyenin 29 Mayıs 2020 tarihli kestiği faturada personele hediye edilmek üzere 1000 adet hediyelik çikolata alımı yapıldığı görülüyor. Faturaya göre bir kutu çikolataya 95 lira ödendi. Belediyenin kasasından KDV dahil 102 bin 600 lira çıktı.

Tanesi 295 liradan VIP kutu

Öte yandan; CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, tanesi 295 liradan hediye edilmek üzere VIP kutu alımı yapıldığını söyledi. İçinde powerbank, anahtarlık ve USB bellek bulunan bu VIP kutulardan 285 adet sipariş edildi. Bu sipariş için de 99 bin lira fatura kesildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Erdoğan’ın 3 çocuk çağrısı dinlenmedi, nüfus yaşlanıyor
Ilgım Apartmanı’nda 15 aydır ne iddianamesi ne de tutuklu sanığı var
14 ilde göçmen kaçakçılığına karşı operasyon: 40 organizatör yakalandı
28 Şubat Davası’nın sanıkları yeniden yargılanmak için dava açtı
Tek amaçları içişleri Bakanı Yerlikaya’ya gözdağı vermek