Dilruba Davasında İstenen Ceza Açıklandı

İzmir'de sokak röportajında AKP seçmenine yönelik söylediği sözler nedeniyle tutuklanıp ardından serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu hakkında istenen ceza belli oldu.

İzmir'de gerçekleştirdiği sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanıp ardından serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kayserilioğlu'na "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Kayserilioğlu'nun tutuklanması, kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Genç kadın, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ile "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı. Avukatı Hüseyin Yılmaz, müvekkili hakkında açılan kamu davasının ilk duruşmasının 3 Eylül'de görüleceğini belirtti.

Mahkeme, yapılan itiraz üzerine "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasından Kayserilioğlu'nun tutukluluk halini kaldırmış, ancak kendisine yurtdışı çıkış yasağı getirmişti. Buna rağmen, Kayserilioğlu "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlaması nedeniyle bir süre daha tutuklu kalmıştı.

12 Ağustos'ta tutuklanarak İzmir Şakran Cezaevi'ne gönderilen Kayserilioğlu, 18 gün sonra tahliye edilmişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.