Din Şurası ilk kez olağanüstü toplanacak

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca, "süreci değerlendirmek, bu ve benzeri yapıların ülkeye, millete, İslam'a, Müslümanlara verdiği zararları tespit etmek, dini açıdan istişarelerde bulunmak...

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Diyanet İşleri Başkanlığınca, "süreci değerlendirmek, bu ve benzeri yapıların ülkeye, millete, İslam'a, Müslümanlara verdiği zararları tespit etmek, dini açıdan istişarelerde bulunmak ve atılacak somut adımları belirlemek" üzere, normal şartlarda 5 yılda bir toplanan Din Şurası'nın 3-4 Ağustos'ta olağanüstü toplanması kararlaştırıldı.

Daha önce, eski diyanet işleri başkanları, ilahiyat fakültelerinin temsilcileri, Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer üyelerin katılımıyla 2014 Aralık ayında toplanan Din Şurası'nın, ilk kez olağanüstü toplanacağı bildirildi.

Şura, tek gündem maddesiyle., "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Din İstismarına Karşı Birlik, Dayanışma ve Gelecek Perspektifi" ana başlığıyla Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi'nde gerçekleştirilecek, sonrasında da sonuç bildirgesi açıklanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kızılcık Şerbeti'nin Giray'ı Kaan Taşaner'den Feyza Civelek'e Öyle Sözler Etti Ki!
Gözleriniz Ne Kadar Keskin? Fotoğraftaki Komandoyu Kaç Saniyede Bulabileceksiniz?
Memur ve Emekli Maaş Zam Hesabı Yeniden Değişti! Zam Oranları Ne Olacak?
ATM'de Para Kabusu! Bazı Banknotlar Kabul Edilmiyor mu?
Yatağınızda Rahatlarken Para Kazanma Fırsatı! Araştırmaya Katılın