Dini vakıf müdürü 14 yaşındaki çocuğu istismar etti! Sakın kimseye söyleme

Dini eğitim veren İşrak Vakfı Müdürü’nün 14 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismar uyguladığı ve mağdur çocuğa yaşananları kimseye anlatmaması doğrultusunda tembihlediği ortaya çıktı.

İstanbul Sultangazi’de dini eğitim veren İşrak Vakfı’nın 44 yaşındaki müdürünün 14 yaşındaki bir çocuğa yaklaşık dokuz dakika boyunca cinsel istismarda bulunduğu ve çocuğu yaşanan olayları kimseye söylememesi konusunda tembihlediği ortaya çıktı.

Tutuklanan vakıf müdürü hakkında “Kişiyi hürriyetten yoksun kılma” ve “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlamasıyla 13 buçuk yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istendi.

TV100’den Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre, 16 Eylül 2022 tarihinde gerçekleşen olayda vakıf müdürü, mağdur çocuğu koridorda gördü ve kardeşinin Kur’an kursundaki durumunu konuşma bahanesiyle odasına çağırdı. Mağdur çocuğun odaya girmesinin ardından vakıf müdürü kapıyı kilitledi ve dokuz dakika boyunca kapı kilitli kaldı.

“Bunlar ayıp olaylar değil mi?”

İstismar olayıyla ilgili hazırlanan iddianameye göre vakıf müdürü mağdur çocuğa, “ Böyle bir şey anlatılır mı? Sen bunları niye anlatıyorsun bunlar ayıp olaylar değil mi” diyerek psikolojik baskı uyguladı ve olayın üzerine örtmeye çalıştı.

Vakıf ise olayla ilgili kapıların bozuk olduğu iddiasıyla kendilerini savunmaya kalkıştı.

İddianamede, dosya kapsamındaki suçun niteliği, mağdurun koruma ihtiyacının bulunması, yaşı gereği yönlendirilmesinin kolay olması, şüphelinin üzerine atılı suçu işlediği hususunda kamu davası açmaya yeterli delil elde edildiği belirtildi.

Mağdur çocuk ailesinin yanına verilirken devlet korumasına alınmadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Sinan Ateş cinayeti davasında ilk duruşma tarihi belli oldu
Babacan uyardı: Fotoğraflarım kullanılarak insanlar dolandırılıyor!
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin EFES-2024 Tatbikatı İzmir'de gerçekleşti
Kuzey Makedonya vatandaşlığı almak isteyenler dikkat!
Bir anda borç batağına saplanabilirsiniz: Mobil bankacılık kullananlar dikkat!