Dink cinayeti: Paylan’ın Ermenice sözleri tutanaklara ''X’ olarak geçti

Meclis Genel Kurulu’nun 18 Ocak’taki oturumunda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grubu, 11 yıl önce katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin araştırma önergesi verdi. Ancak önergenin...

Meclis Genel Kurulu’nun 18 Ocak’taki oturumunda Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grubu, 11 yıl önce katledilen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin araştırma önergesi verdi. Ancak önergenin gündeme alınması kabul edilmedi.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın da Hrant Dink için Meclis Genel Kurulu’nda Ermenice söylediği “Tanrı ruhunu aydınlatsın. Çok yaşa Hrant'' sözleri tutanaklarına “X'' diye geçti.

T24’ten Hülya Karabağlı’nın haberine göre Paylan’ın konuşmasının bir kısmı, genel kurul tutanaklarına geçtiği haliyle şöyle:

Değerli arkadaşlar, şimdi, hâlâ geç kalmış değiliz; bir araştırma önergemiz var. Çünkü bakın, tam on bir yıldır mahkemelerde bizimle dalga geçiliyor. Biliyorum, az sonra çıkacaksınız, diyeceksiniz ki: “2 FETÖ görevlisi vardı, onlardı cinayetin failleri.''

Hayır, yalnızca “FETÖ’cü'' denilenler değildi, topyekûn bir devlet sorumluluğu vardı ortada. Bu devlet sorumluluğuna bakmazsak… Bakın, hesabı sorulmamış her cinayet yeni cinayetlerin yolunu açar. Unutmayın, katilleri koruyan, cinayete ortaktık.

Son olarak şöyle bitireyim arkadaşlar: Hrant’ın arkadaşları olarak on bir yıldır adalet mücadelesi veriyoruz ve biz bitti demeden bu dava da bitmeyecek.

Ben Hrant Dink’e “…''(x) diyorum ve “… Hrant''(x) diyerek bitirmek istiyorum.

Meclis Genel Kurulu’nda daha önce de Kürtçe ve Arapça ifadeler tutanaklara ''X’ olarak geçmişti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”
'Şu ana kadar kayyım yaşanmamasından memnuniyet duydum'