Dink cinayetinin araştırılmasına red

HDP, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilmesinin araştırılmasının bugün TBMM gündemine alınmasına ilişkin önerge verdi. Önerge reddedildi.''DEVLET CİNAYETİ ÖNCEDEN BİLİYORDU’Önergeyle ilgili söz...

HDP, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilmesinin araştırılmasının bugün TBMM gündemine alınmasına ilişkin önerge verdi. Önerge reddedildi.

''DEVLET CİNAYETİ ÖNCEDEN BİLİYORDU’

Önergeyle ilgili söz alan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, devletin cinayeti önceden bildiğini fakat önlemek için adım atmadığını savundu. Filiz Kerestecioğlu, cinayetin arkasındaki güçlerin bir an önce ortaya çıkarılmasını istedi. Kerestecioğlu, bunun için Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulması gerektiğini söyledi.

MHP’DEN TEPKİ

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise öneri metninde geçen “Devletin cinayeti önceden bildiği'' yönündeki ifadelere tepki gösterdi. Erkan Akçay, suçlayıcı ve toptancı yaklaşımların, sadece cinayeti işleyen ihanet şebekelerin provokasyonuna hizmet ettiğini söyledi. Akçay, Türk milletinin böyle bir cinayeti kabul etmediğini ve bu cinayetin bir an önce aydınlatılması gerektiğini ifade etti.

Akçay’ın tepkisi üzerine yeniden söz alan Kerestecioğlu ise söz konusu ifadenin devletin karanlık odaklarını ifade ettiğini, çünkü cinayetin henüz aydınlatılmış olmadığını dile getirdi.

''BİR DOSTUN ARKASINDAN KONUŞMAK ZOR’

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise konuyla ilgili aldığı söze, “Bir dostun arkasından konuşmak zor'' ifadeleriyle başladı. Sezgin Tanrıkulu, Dink’in katlinin tüm aşamalarının AKP iktidarında yaşandığını belirterek AKP iktidarının bu cinayette sorumluluğunun büyük olduğunu ifade etti. Cinayetle ilgili sürdürülen yargı sürecini de eleştiren Tanrıkulu, evletin çeşitli mekanizmalarına çöreklenen karanlık güçlerin cinayetin işlenmesini görmezden geldiğini, ardından yargı aşamasında da etkili olduklarını söyledi.

AKP GRUBU ADINA SÖZLER

Birleşimi yöneten TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da Hrant Dink cinayetine ilişkin ilk duruşmaları partisi adına Başbakan’ın bilgisi dahilinde izlediğini hatırlatarak, “Hrant Dink’i sevgi ve saygı ile anıyorum. Onu unutmayacağız'' dedi.

AKP Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ise Dink’in öldürülmesinin ve benzeri suikastların Türkiye’nin birlik ve beraberliğini hedef alan alçakça cinayetler olduğunu kaydetti. Birkan, ülkenin bu tür oyunlara gelmeyeceğini, dostluk ve kardeşlikten ayrılmayacağını belirtti.

HDP Grup önerisi, görüşmelerin tamamlanmasının ardından reddedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

New York’ta Rıza Sarraf ve Halkbank aleyhine açılan tazminat davası beklemeye alındı
Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti
Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmet Naci İnci, Turkcell’in yönetimine girdi: Maaşı 150 bin TL
Münevver Karabulut'un babası, Cem Garipoğlu'nun otopsi fotoğraflarını inandırıcı bulmadı
İktidar Gezi Parkı için devrede