Direnişteki Fernas Madencilik'te 70 işçi gözaltına alındı

Manisa'nın Soma ilçesinde, Fernas Madencilik'te işten atılan 7 işçi, sendikal haklarının tanınması ve işe iade talebiyle direnişe geçti. Jandarmanın müdahalesiyle 70 işçi gözaltına alındı.

Manisa'nın Soma ilçesinde, AK Partili Batman Milletvekili Ferhat Nasırlıoğlu'nun sahibi olduğu Fernas Madencilik'te yaşanan işten atılmalar, maden işçileri arasında ciddi bir krize yol açtı. Gazete Duvar'dan Osman Çaklı'nın haberine göre, Bağımsız Maden İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarıldıklarını öne süren 7 işçi, maden faaliyetlerini durdurarak işe iade ve sendikal hakların tanınması taleplerini dile getirdi.

Maden önündeki direniş, jandarmanın müdahalesiyle sona erdi. 70 işçi ve sendika yöneticileri gözaltına alındı, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Bağımsız Maden İş Sendikası avukatı Mert Batur, işçilerin sendikal faaliyetleri nedeniyle işten çıkarıldığını ve madenin iş sağlığı ve güvenliği açısından yetersiz olduğunu vurguladı. Ayrıca, gözaltı kararının olmadığını ve iş yerinde usulsüzlüklerin yaşandığını belirtti.

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakıroğlu, işçilerin sendikal haklar nedeniyle işten çıkarıldığını doğrulayan bir görüşme gerçekleştirdi. Bakıroğlu, madendeki çalışma koşullarının tehlikeli olduğunu ve işçilere ciddi baskılar yapıldığını ifade ederek, mevcut durumun 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma faciasının koşullarını hatırlattığını belirtti. Şirket yetkilileriyle iletişim kurma çabalarının sürdüğünü ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.